Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη – Εντοπισμός 25 αλλοδαπών στη Λέρο – Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Θάσο – Παροχή συνδρομής σε άτομα σε δυσχερή θέση στον Ωρωπό Αττικής – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στη Βουλιαγμένη - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR DELOS” Ν.Π. 12082 στο λιμάνι της Μυτιλήνης, έγινε εμπλοκή του κάβου στη δεξιά του προπέλα, ο οποίος και αποκόπηκε. Στη συνέχεια, το πλοίο προσέδεσε στο λιμάνι όπου αποβίβασε με ασφάλεια 260 επιβάτες, 29 φορτηγά, 29 Ι.Χ. και 5 δίκυκλα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου. Ακολούθησε επιθεώρηση των υφάλων από ιδιώτη δύτη και απεμπλοκή τμήματος σχοινιού από τη δεξιά προπέλα, χωρίς να διαπιστωθεί κάποια άλλη ζημιά.

Κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού συνέχισης πλόων από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, έγινε άρση της απαγόρευσης και το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο αναχώρησε για Χίο – Βαθύ – Καρλόβασι – Φούρνους – Εύδηλο Ικαρίας – Μύκονο – Σύρο – Πειραιά με 175 επιβάτες, 55 Ι.Χ., 10 φορτηγά και 22 δίκυκλα. Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιήθηκε εκ νέου απαγόρευση απόπλου, μέχρι την επιθεώρηση από τον παραπάνω παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα και την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Λιμεναρχείου Λέρου με τη συνδρομή προσωπικού του Α.Τ. Λέρου, εντόπισαν 25 αλλοδαπούς στην περιοχή “Ξηρόκαμπος” Λέρου. Οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή (ΚΕΔ) Λέρου. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή της Λέρου.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή του Πρίνου Θάσου ενημερώθηκε από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΝΙΚΗΤΗΣ” Ν.Π. 12354, ότι το πλοίο δεν επρόκειτο να πραγματοποιήσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο από το λιμάνι του Πρίνου προς το λιμάνι της Καβάλας, λόγω αδυναμίας εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής.

Από τη Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί. Οι 12 επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους από το λιμάνι της Θάσου.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή του Ωρωπού ενημερώθηκε για την ύπαρξη δύο (02) ημεδαπών χειριστών μικρής ιστιοπλοϊκής λέμβου σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή Μαρκόπουλου Ωρωπού Αττικής.

Άμεσα στην ανωτέρω περιοχή έσπευσε περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με στελέχη του Λιμενικού Τμήματος Ωρωπού καθώς και αλιευτικό σκάφος προς παροχή συνδρομής. Τα κινδυνεύοντα άτομα, τα οποία κατά δήλωση τους βρέθηκαν στη θάλασσα μετά από ανατροπή της ιστιοπλοϊκής λέμβου, λόγω ισχυρής ριπής του ανέμου, βγήκαν στην ξηρά με τη βοήθεια των στελεχών της Λιμενικής Αρχής. Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας του Καπανδριτίου, για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, από όπου και εξήλθαν. Η ιστιοπλοϊκή λέμβος κατέπλευσε με ασφάλεια στο αλιευτικό καταφύγιο της Σκάλας Ωρωπού, με τη συνδρομή του αλιευτικού σκάφους.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Πειραιά, για ακυβερνησία ιστιοφόρου σκάφους, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, λόγω απώλειας του πηδαλίου του, μετά από σύγκρουση με έτερο ιστιοφόρο σκάφος, κατά τη διάρκεια ιστιοπλοϊκών αγώνων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ των βραχονησίδων Κασιδίου – Φλεβοπούλας.

Στην περιοχή μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ με την συνδρομή ιδιωτικού σκάφους, το ιστιοφόρο κατέπλευσε αυτοδύναμα στην μαρίνα της Βούλας όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Βουλιαγμένης του Λιμεναρχείου Σαρωνικού, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την επιθεώρησή του από διπλωματούχο ναυπηγό.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-92χρονου, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν. Ν. 53,

-81χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Πάρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67,

-33χρονου, από το λιμάνι της Νάξου στο λιμάνι της Πάρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-37χρονου, από το λιμάνι της Αίγινας στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες