Απαγόρευση απόπλου ΕΓ-ΟΓ πλοίου στη Σύρο – Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΥΓ στους Παξούς – Απαγόρευση απόπλου ΚΖ στη Ρόδο και άρση απαγόρευσης - Διακομιδές ασθενών

DSC_0097
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΤΕΜΙΣ” Ν.Π. 10317, το οποίο ήταν ελλιμενισμένο στον λιμένα Σύρου, για δυσλειτουργία του μηχανισμού άπαρσης αγκυρών.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΑΡΤΕΜΙΣ”, ενώ μετά την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του για εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου προς λιμένες Πάρου – Σερίφου – Σίφνου – Κιμώλου – Μήλου με 59 επιβάτες, 4 ΙΧΕ, 2 Φ/Γ και 6 δίκυκλα οχήματα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Παξών από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” Ν. Κέρκυρας 43 ότι, κατά τη διάρκεια προθέρμανσης μηχανών προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου από τον λιμένα Γαΐου Παξών προς λιμένα Κέρκυρας, παρουσιάστηκε βλάβη στην δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΗΛΙΔΑ ΙΙ” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι 80 επιβάτες του προωθήθηκαν στον προορισμό τους με έτερο πλοίο.

*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για εκδήλωση πυρκαγιάς στο ανοιχτό κατάστρωμα κρουαζιεροπλοίου σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον Τουριστικό Λιμένα ν. Ρόδου.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή σχέδιο έκτακτης ανάγκης και ενημερώθηκαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και το ΕΚΑΒ. Εντός δέκα λεπτών κατασβέστηκε πλήρως η πυρκαγιά με ιδία μέσα, το οποίο διαπιστώθηκε και από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιβιβάστηκε στο πλοίο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης μετά από ζημιά από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ στην συνέχεια μετά από την προσκόμιση του βεβαιωτικού, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για τον λιμένα Ηρακλείου.

Από το περιστατικό προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε εναποθετημένα ανάκλιντρα (ξαπλώστρες) στο ανωτέρω κατάστρωμα, ενώ δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονης, από τον λιμένα ν. Σκιάθου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ ¨ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ¨ Ν.Π.10001

-77χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης προς τον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ

-74χρονου και 14χρονης, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου προς τον λιμένα Καβάλας, με το “ENERGIAN WAVE”,

-32χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου προς τον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-66χρονης, από τον λιμένα ν.Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες