Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα- Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Μήλο- Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Κόρινθο-Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα-Σύλληψη ημεδαπών στη Θήρα-Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ¨HELLENIC SPIRIT¨ Ν.Χ. 30, ότι κατά τη διάρκεια προγραμματισμένου δρομολογίου του από το λιμάνι της Πάτρας προς τα λιμάνια Ηγουμενίτσας-Ανκόνα Ιταλίας παρουσιάστηκε βλάβη σε μια ηλεκτρομηχανή, στη θαλάσσια περιοχή 1,5ν.μ. νότια των Σύβοτων της Θεσπρωτίας.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, με 400 επιβάτες, 29 Ε.Ι.Χ., 73 Φ/Γ, και 3 λεωφορεία. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨HELLENIC SPIRIT¨ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μήλου ότι το ιστιοφόρο σκάφος (Ι/Φ) ¨ELLORA¨ Ν.Π. 12665 βρίσκεται σε δυσχερή θέση, λόγω βλάβης του πηδαλίου, στη θαλάσσια περιοχή 12ν.μ. βορειοδυτικά της Μήλου.

Αμέσως στο σημείο μετέβη το επαγγελματικό αλιευτικό (Ε/Π-Α/Κ) σκάφος ¨ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ¨ Σ.Μ. 162, όπου εντόπισε το Ι/Φ και με τη συνδρομή του το ιστιοφόρο σκάφος κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμάνι ¨ΑΔΑΜΑΝΤΑ¨ της Μήλου. Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ οι εννέα (09) αλλοδαποί επιβαίνοντες του Ι/Φ είναι καλά στην υγεία τους. Από το Λιμεναρχείο Μήλου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ¨ELLORA¨ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο φορέα.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου για την πτώση Ε.Ι.Χ. οχήματος στη θάλασσα, στη θαλάσσια περιοχή λίμνης Βουλιαγμένης Κορινθίας, τις βραδινές ώρες την 26-05-2024. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη, εντόπισαν το εν λόγω όχημα εντός της θάλασσας και χωρίς επιβαίνοντες, σε απόσταση περίπου είκοσι μέτρα (20μ.) από την ακτή και βάθος περίπου τρία μέτρα (3μ.). Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα πρόκειται να ανελκυθεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 35χρονου αλλοδαπού. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στερούνταν προξενικής θεώρησης εισόδου και σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Τις απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Θήρας προέβησαν στη σύλληψη τριών (03) ημεδαπών, ηλικίας 48, 20 και 18 ετών για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ. ¨Επικίνδυνη σωματική βλάβη¨ και του άρθρου 333 Π.Κ. ¨Απειλή¨, καθώς και ενός 24χρονου ημεδαπού για παράβαση του άρθρου 309 Π.Κ., στο λιμάνι Αθηνιού στη Θήρα. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Θήρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-74χρονου και 03χρονης, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-76χρονης, από το λιμάνι ¨ΠΙΣΑΕΤΟΣ¨ της Ιθάκης στο λιμάνι της Σάμης της Κεφαλληνίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-2,5χρονης, από το λιμάνι της Ίου στο λιμάνι της Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ¨ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V¨ Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες