Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα - Εισροή υδάτων σε Α/Κ σκάφος - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ΄΄ASTERION II'' σημαίας Κύπρου, για μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του πλοίου, κατά την διάρκεια του δρομολογίου του από Βενετία προς Πάτρα, με ενδιάμεσο σταθμό τον λιμένα Ηγουμενίτσας, με 186 επιβάτες και 172 οχήματα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στον λιμένα Ηγουμενίτσας, όπου αποβίβασε επιβάτες και οχήματα με ασφάλεια, πλην 31 ατόμων και 156 οχημάτων με τελικό προορισμό την Πάτρα, οι οποίοι με μέριμνα της εταιρείας παρέμειναν επί του πλοίου μέχρι την άρση της απαγόρευσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του ΄΄ASTERION II'', ενώ μετά την αποκατάσταση της βλάβης, τη διενέργεια επιθεώρησης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.


*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πρέβεζας για εισροή υδάτων στο Α/Κ σκάφος ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'' Ν.Ρ. 06, με έξι επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Αντίπαξων, το οποίο στην συνέχεια κατευθύνθηκε στην αμμώδη παραλία Λούτσας Πρέβεζας, για ασφαλή προσάραξη.

Στην περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ.Τ. και ένα Α/Κ σκάφος προς τυχόν παροχή συνδρομής. Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ'', αφού αντιμετώπισε την εισροή υδάτων, η οποία προήλθε από μηχανική βλάβη, απέπλευσε με ιδία μέσα για τον λιμένα Λυγιάς Πρέβεζας, όπου του επεβλήθη απαγόρευση απόπλου μέχρι την οριστική αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση κατάλληλου πιστοποιητικού.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.


*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη σήμερα, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25, 61χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.