Απαγόρευση απόπλου ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Κάλυμνο - Ακυβερνησία σκάφους στην Αλεξανδρούπολη - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

1
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Καλύμνου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΣΤΑΥΡΟΣ'' Ν.Π. 10599, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από τον λιμένα Κω με προορισμό τον λιμένα Αστυπάλαιας, παρουσίασε δυσλειτουργία στην δεξιά άγκυρα.

Το πλοίο κατέπλευσε στον λιμένα ν. Καλύμνου, με 27 μέλη πληρώματος, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΣΤΑΥΡΟΣ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
*****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αλεξανδρούπολης, για ακυβερνησία του σκάφους ''ΜΙΧΑΕΛΑ'' Σ.Μ. 38 λόγω μηχανικής βλάβης, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, στην θαλάσσια περιοχή παραλίας ''ΠΕΤΡΩΤΑ'.

Στην περιοχή μετέβη το αλιευτικό “ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝΟΥ” Ν. Λ. 52, όπου εντόπισε το “ΜΙΧΑΕΛΑ” και το ρυμούλκησε με ασφάλεια στον λιμένα Μαρωνείας, με τον επιβαίνοντα καλά στην υγεία του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-30χρονου από τον λιμένα Κάστου στον λιμένα Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας, με το Ε/Γ-Δ/Ρ “ΝΤΟΛΦΙΝ ΕΞΠΡΕΣ” Ν.Λ. 313,

-77χρονου από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου με το Ε/Γ -Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ” Ν. Π. 8745 και

-8χρονου από τον λιμένα Βαθέως ν. Ιθάκης στον λιμένα Αστακού Αιτωλοακαρνανίας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα – καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή από τον Λιμενικό Σταθμό Μήθυμνας, στην ακτή της επαρχιακής οδού Μήθυμνας-Σκάλας Συκαμινέας Λέσβου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες