Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Μύρινα - Τραυματισμός ανήλικου λουόμενου στην Ιθάκη - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα και στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μύρινας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''AQUA STAR'' Ν.Π. 12513, για βλάβη στον καταπέλτη του πλοίου (αδυναμία ανύψωσης) κατά την διαδικασία απόπλου του από τον οικείο λιμένα.

Το ''AQUA STAR'' είχε αποπλεύσει από τον λιμένα Λαυρίου και είχε προσεγγίσει τους λιμένες Αγίου Ευστρατίου και Μύρινας και θα απέπλεε για τον λιμένα Καβάλας με 516 επιβάτες, 164 ΙΧΕ και 5 δίκυκλα.

Από το Λιμεναρχείο Μύρινας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ μετά την αποκατάστασή της, τον έλεγχο του πλοίου από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του και το πλοίο απέπλευσε για εκτέλεση του δρομολογίου, με τους προαναφερόμενους επιβάτες.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, για τον τραυματισμό ανήλικου αγοριού (11 ετών) από διερχόμενη λέμβο, στην θαλάσσια περιοχή του λιμένα Πόλις Σταυρού Ιθάκης.

Συγκεκριμένα, κατά δήλωση του πατέρα του παθόντος, ο ανήλικος πραγματοποίησε βουτιά από την κεφαλή του λιμενοβραχίονα και κατά την ανάδυση του στην επιφάνεια της θάλασσας, χτύπησε το κεφάλι του στο κάτω μέρος του κινητήρα διερχόμενης λέμβου, την οποία χειριζόταν 28χρονος αλλοδαπός.

Το αγόρι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης με ιδιωτικό μέσο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια εξήλθε.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ιθάκης.
*****
Στη σύλληψη 36χρονου αλλοδαπού προέβησαν, απογευματινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών σε επιβάτες που επρόκειτο να επιβιβαστούν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ανκόνα Ιταλίας, διαπιστώθηκε ότι ο 36χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.

Επίσης, στη σύλληψη ενός 20χρονου και ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες σήμερα τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενήργησαν τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας – Επιτελικού του οικείου Λιμεναρχείου στον επιβατικό σταθμό του Νότιου Λιμένα Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το Μπάρι Ιταλίας, κατελήφθησαν οι ανωτέρω να αποπειρώνται να εξέλθουν από την χώρα χωρίς να διαθέτουν νόμιμο ταξιδιωτικό έγγραφο που να τους επιτρέπει τη νόμιμη παραμονή τους σε χώρο Schengen.

Προανακρίσεις διενεργούνται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Στην σύλληψη 22χρονου αλλοδαπού προέβησαν βραδινές ώρες σήμερα, τα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ο ανωτέρω από στέλεχος του Γραφείου Ασφάλειας να εισέρχεται κρυφά εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, υπερπηδώντας την περίφραξη, στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων και να προσπαθεί να κρυφτεί κάτω από Φ/Γ όχημα, το οποίο επρόκειτο να φορτωθεί σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Διενεργείται προανάκριση από την οικεία Λιμενικής Αρχή.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

  • 60χρονης από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,
  • ανήλικου κοριτσιού ηλικίας 17 μηνών, από τον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΑΧΙΛΛΕΑΣ'' Ν.Π. 11282.