Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου στο Λαύριο - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Χαλκίδα - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΙΟΝΙΣ'' Ν.Π. 8775 ότι κατά τη διάρκεια του πλου από τον λιμένα ν. Κέας προς τον λιμένα Λαυρίου, παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε με μειωμένη ταχύτητα στον λιμένα Λαυρίου, όπου αποβίβασε με ασφάλεια 134 επιβάτες, 11 Ι.Χ.Ε. και 19 Φ/Γ οχήματα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΙΟΝΙΣ'' και στη συνέχεια κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας στην παραλία ''ΝΕΑΣ ΛΑΜΨΑΚΟΥ'' του ν. Ευβοϊκού κόλπου, εντοπίστηκε ημεδαπός ερασιτέχνης αλιέας να έχει αλιεύσει εκατόν εβδομήντα έξι (176) ζωντανά άτομα δολώματος του είδους ''σκουλήκι της άμμου'', η αλιεία του οποίου απαγορεύεται κατά τη χρονική περίοδο από 1η Φεβρουαρίου έως 31η Μαΐου έκαστου έτους.

Επίσης, σε έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, από τα ανωτέρω στελέχη Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. στη θαλάσσια περιοχή της Υψηλής Γέφυρας, εντοπίστηκε έτερος ημεδαπός να έχει αλιεύσει εκατό (100) ζωντανά άτομα αχινών, σε απαγορευμένη χρονική περίοδο αλίευσης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ το σύνολο των αλιευθέντων ατόμων κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Στη σύλληψη ενός 20χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 20χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκει σε άλλο πρόσωπο καθώς και πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-97χρονου, από τον λιμένα ν. Παξών στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-20χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

Σχετικές εικόνες