Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στον Πειραιά – Θάνατος λουόμενου στην Κατερίνη – Θάνατος ναυτικού στη Χίο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στη Μήλο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638 ότι αδυνατεί να αποπλεύσει προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του για Σίφνο – Μήλο – Φολέγανδρο – Σίκινο – Ίο – Θήρα, λόγω μηχανικής βλάβης.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ήρθη η απαγόρευση απόπλου.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα 86χρονος άνδρας από την θαλάσσια περιοχή Μακρύγιαλου Ν.Πιερίας.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διενεργείται προανάκριση από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χίου, από τον ναυτικό πράκτορα του M/V ''SEA BRAVE'' σημαίας Marshall islands, το οποίο ήταν διερχόμενο από τη νήσο Χίο, ότι 49χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του πλοίου, έχασε τις αισθήσεις του και έχρηζε ιατρικής περίθαλψης. Άμεσα στο σημείο κατέπλευσε το Ρ/Κ “ΙΣΙΔΩΡΟΣ” Ν. ΧΙΟΥ 261, το οποίο παρέλαβε τον ανωτέρω και τον μετέφερε στον λιμένα ν. Χίου.

Ο 49χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου “ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.
*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Αδάμαντα Μήλου, όταν Ε.Ι.Χ. όχημα με οδηγό έναν ημεδαπό, σύμφωνα με δήλωσή του, ανετράπη στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα τον τραυματισμό των τεσσάρων ημεδαπών συνεπιβατών του.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Κ.Υ. Μήλου, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο οδηγός του εν λόγω οχήματος.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-37χρονου, από τον λιμένα Μυκόνου στον λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-47χρονου και 53χρονης, από τον λιμένα Πάρου στον λιμένα Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
*****
Μία θαλάσσια χελώνα εντοπίστηκε νεκρή, πρωινές ώρες σήμερα, σε παραλία του Αιαντείου Σαλαμίνας.

Από από το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.