Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Σαλαμίνα - Διάσωση άντρα στην Κω - Διακομιδές ασθενών

ΑΙΙ 611
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για ελαφρά πρόσκρουση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου σημαίας Κροατίας κατά τον απόπλου σε πρυμνοδετημένο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο ελληνικής σημαίας, κενό επιβατών, στον λιμένα Παλουκιών.

Από το συμβάν προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές (εκδορές), ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που τα παρακολουθεί.

*****

Στον εντοπισμό και τη διάσωση ενός αλλοδαπού 18 ετών, προέβησαν πρωινές ώρες σήμερα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη θαλάσσια περιοχή ακρωτηρίου Αμμόγλωσσας ν. Κω.

Συγκεκριμένα, ιδιωτικό σκάφος εντόπισε τον ανωτέρω να κολυμπά προς τις ελληνικές ακτές, ενώ στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το πλήρωμα του οποίου τον περισυνέλεξε και τον μετέφερε στον οικείο λιμένα. Στη συνέχεια παραδόθηκε σε ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Κω για ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Κω.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

51χρονης, από τον λιμένα ν. Καταπόλων Αμοργού στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΑΡΓΟΚΟΙΛΙΩΤΙΣΣΑ” Ν.Ν. 55,

83χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

76χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Σερίφου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν. Ν. 53,

01 έτους αγοριού, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

03χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Παρθενίου ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν. Λέρου 56.

Σχετικές εικόνες