Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ στην Αίγινα – Συλλήψεις αλλοδαπών στον Πειραιά – Προσάραξη Θ/Γ σκάφους στον Αργολικό κόλπο – Αλιευτικός έλεγχος στο Βόλο

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 9803 αναφορικά με βλάβη στο πηδάλιο του εν λόγω πλοίου, κατά τη διάρκεια χειρισμών απόπλου από τον οικείο λιμένα.

Το Ε/Γ-Ο/Γ επέστρεψε στον λιμένα Αίγινας, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους 128 επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΕΛΕΝΗ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον λιμένα Πειραιά, εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, οι ανωτέρω βρέθηκαν να κατέχουν ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας, με σκοπό να ταξιδέψουν στη ν. Κρήτη και από εκεί να εγκαταλείψουν τη χώρα αεροπορικώς.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ως άνω έγγραφα, ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, όπως επίσης και πλαστές αρνητικές ανοσολογικές εξετάσεις covid-19 που χρησιμοποίησαν οι συλληφθέντες για την είσοδό τους στο πλοίο.

*****

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Ναυπλίου και Πορτοχελίου για προσάραξη του Θ/Γ “TALES” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή πλησίον ακρωτηρίου Κόρακα Αργολικού κόλπου, σε αβαθές βραχώδες σημείο.

Για την περιοχή απέπλευσαν δύο περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ενημερώθηκαν παραπλέοντα πλοία για τυχόν παροχή συνδρομής. Επί του σκάφους επέβαιναν δώδεκα άτομα πλήρωμα και πέντε επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με το βοηθητικό σκάφος (tender) με ασφάλεια στην πλησιέστερη ακτή.

Το “TALES” αποκολλήθηκε με ίδια μέσα, ενώ κατά δήλωση του Κυβερνήτη και κατόπιν ελέγχου του πληρώματος, δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “TALES” μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τον οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, πρωινές ώρες της 26-08-21, από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου σε δύο ιδιώτες που διενεργούσαν ερασιτεχνική αλιεία, εντός φουσκωτού σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή Πλατανιά Πηλίου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν πέντε άτομα του είδους συναγρίδα, συνολικού βάρους 17 κιλών, όπως επίσης και 6,5 κιλά ψάρια, διαφόρων ειδών.

Τα ανωτέρω είχαν αλιευθεί με ψαροντούφεκο, μετά τη δύση του ηλίου και με τη χρήση υποβρυχίου φωτός (δύο φακοί) και φορητών αυτόνομων καταδυτικών συσκευών (δύο μπουκάλες). Τα ως άνω αλιευτικά εργαλεία και συσκευές κατασχέθηκαν, οι φακοί καταστράφηκαν, ενώ τα αλιεύματα εκποιήθηκαν με πλειοδοτικό διαγωνισμό.