Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου στην Κέρκυρα – Προσάραξη σκάφους στη Θάσο - Ημιβύθιση καταδυτικού σκάφους στο Πέραμα – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Επιβατηγού-Υδροπτέρυγου (Ε/Γ-Υ/Γ) «ΠΑΞΟΣ ΑΪΛΑΝΤ» Ν.Π. 12455, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης της δεξιάς κύριας μηχανής. Το πλοίο θα εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Κέρκυρας για το λιμάνι ΓΑΪΟΥ Παξών, με εβδομήντα τέσσερις (74) επιβάτες.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Υ/Γ μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Θάσου για την προσάραξη ενός επαγγελματικού τουριστικού (Ε/Π – Τ/Ρ) σκάφους με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, σε αβαθή στην είσοδο του λιμανιού Λιμεναριών Θάσου. Στην περιοχή μετέβη το καταδυτικό σκάφος «ΠΟΠΑΥ» Ν.Θ. 1602, με τη συνδρομή του οποίου το Ε/Π-Τ/Ρ αποκολλήθηκε και έδεσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια στο τοπικό λιμάνι.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Θάσου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο φορέα, ενώ από το συμβάν δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Δ’ Λιμενικό Τμήμα του Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για εισροή υδάτων σε ένα καταδυτικό (Κ/Δ) σκάφος, το οποίο ήταν πλαγιοδετημένο στον προβλήτα Ε στο λιμανάκι Αλιέων Περάματος. Αμέσως, στο σημείο μετέβησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ημιβύθιση του σκάφους χωρίς επιβαίνοντες. Από το περιστατικό διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση αποτελούμενη από διάσπαρτα πετρελαιοειδή κατάλοιπα ιριδίζουσας μορφής έκτασης περίπου δεκαπέντε (15) τ.μ..

Τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης και η πλοιοκτήτρια εταιρεία ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία την απορρύπανση που ολοκληρώθηκε με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το Κ/Δ ανελκύστηκε από πλωτό γερανό (Π/Γ) με τη συνδρομή ιδιώτη δύτη και πρόκειται να μεταφερθεί σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα. Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή του Περάματος.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-20χρονης, από το λιμάνι της Καλύμνου στο λιμάνι της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

-68χρονης, από το λιμάνι του Αγκιστρίου στο λιμάνι του Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-71χρονου αλλοδαπού και 82χρονης, από τον λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53.

Σχετικές εικόνες