Απαγόρευση απόπλου ΕΓ-ΥΓ πλοίου στον λιμένα Πειραιά – Μηχανική βλάβη ΕΓ-ΟΓ πλοίου στο Βόλο – Διακομιδές ασθενών – Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

ΥΝΑΝΠ_3.original
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Υ/Γ “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ” Ν.Π. 9824 ότι, μετά τον απόπλου του πλοίου από τον λιμένα Πειραιά για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς λιμένες Αίγινας και Αγκιστρίου, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το “ΦΛΑΙΝΓΚ ΝΤΟΛΦΙΝ ΑΘΗΝΑ” επέστρεψε στον λιμένα Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους 25 επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της εταιρείας.

Από το Α' Λιμενικό Φυλάκιο Αργοσαρωνικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Βόλου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-RO RO “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 12513 ότι το εν λόγω πλοίο δεν θα εκτελέσει το προγραμματισμένο του δρομολόγιο για Σποράδες, λόγω βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΣΠΟΡΑΔΕΣ ΣΤΑΡ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-41χρονου, από τον λιμένα ν. Σχοινούσας στον λιμένα ν. Νάξου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV» Ν. Ν. 64,

-80χρονου, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή από το Λιμεναρχείο Λέρου, σε ακτή Παρθενίου Λέρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες