Απαγόρευση απόπλου Ε/Π-Τ/Ρ σκαφών στην Αίγινα

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος "ΜΟΥΝΤ ΓΚΕΪ" Ν.Π.12337, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο έξω από τον κεντρικό λιμένα Πέρδικας ν. Αίγινας, υπέστη υλικές ζημιές κατόπιν εκδήλωσης δυσμενών καιρικών συνθηκών στην εν λόγω περιοχή.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια εντός του λιμένα Πέρδικας, ενώ οι πέντε αλλοδαποί επιβαίνοντες του πλοίου, είναι καλά στην υγεία τους.

Επίσης, ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος "ΝΤΟΥΕΝΤΕ" Ν.Π.12883, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο έξω από τον κεντρικό λιμένα ν. Αίγινας, υπέστη υλικές ζημιές λόγω πρόσκρουσης της δεξιάς καρίνας στον προβλήτα, ως συνέπεια του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στην περιοχή .

Κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια εντός του λιμένα Αίγινας, ενώ οι τρεις αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, είναι καλά στην υγεία τους.

Ακόμη, ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι το Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος "ΑΝΙΜΑ" Ν.Π.12428, το οποίο βρισκόταν προσδεμένο έξω από τον κεντρικό λιμένα ν. Αίγινας, υπέστη θραύση ιστίου λόγω πρόσκρουσης στον προβλήτα, ως συνέπεια του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στην περιοχή.

Κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών, το ανωτέρω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα και με ασφάλεια εντός του λιμένα Αίγινας, ενώ οι έξι αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους, είναι καλά στην υγεία τους.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των ανωτέρω σκαφών μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από τα περιστατικά δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Τέλος, ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, ότι τα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη "ΒΑΣΙΛΙΚΗ" Ν.Π.10462 και "ΑΛΜΥΡΑ" Ν. Ηγουμενίτσας 34, τα οποία ήταν προσδεδεμένα μεταξύ τους έξω από τον κεντρικό λιμένα ν. Αίγινας, υπέστησαν υλικές ζημιές λόγω του έντονου κυματισμού που επικρατούσε στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή.

Συγκεκριμένα, ενεπλάκησαν τα ιστία των ανωτέρω σκαφών, με αποτέλεσμα να προκληθεί εισροή υδάτων στο "ΒΑΣΙΛΙΚΗ", με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες και απώλεια άλμπουρου στο "ΑΛΜΥΡΑ", με έξι αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Μετά τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών και την απεμπλοκή των ιστίων τους, τα εν λόγω σκάφη, με τη συνδρομή ιδιωτών δυτών καθώς και του σκάφους "ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ" Λ.Α. 3135, κατέπλευσαν με ασφάλεια εντός του λιμένα Αίγινας. Όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους, ενώ αναφέρθηκε ελαφρύς τραυματισμός ενός εκ των επιβαινόντων, ο οποίος αφού μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για διενέργεια εξετάσεων και παροχή πρώτων βοηθειών, δεν έχρηζε περαιτέρω ιατρικής φροντίδας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των εν λόγω σκαφών, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.