Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στο Κερατσίνι - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Τ/Χ πλοίου στη ν. Ανάφη - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για λύσιμο τσιμεντένιων ογκόλιθων τα οποία βρίσκονταν αγκυροβολημένα στην θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Άμεσα στην εν λόγω περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε ότι πέντε (05) ογκόλιθοι επέπλεαν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ του Νέου Μώλου Δραπετσώνας και της προβλήτας Γ1, ενώ ένας εξ' αυτών προσέκρουσε στο αριστερό πρωραίο τμήμα Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στον εν λόγω προβλήτα.

Με μέριμνα ιδιωτικής εταιρείας τα ανωτέρω αντικείμενα ρυμουλκήθηκαν στην αρχική τους θέση, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, επί της οδού Αγίων Αποστόλων Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με έναν 26χρονο οδηγό και μια 30χρονη συνοδηγό, εξετράπη της πορείας του με συνέπεια την εκτροπή του σε κανάλι με νερό.

Αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός της συνοδηγού, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Τ/Χ ''ΣΟΥΠΕΡΤΖΕΤ'' Ν.Π. 10328, ότι αδυνατεί να καταπλεύσει στον λιμένα ν. Ανάφης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Στο εν λόγω πλοίο ανέμεναν προς αποβίβαση δύο (02) επιβάτες, ενώ στον οικείο λιμένα ανέμεναν τρεις (03) επιβάτες προς επιβίβαση. Οι εν λόγω επιβάτες θα προωθηθούν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενώ το ''ΣΟΥΠΕΡΤΖΕΤ'' αφού προσέγγισε τον λιμένα ''ΑΘΗΝΙΟΣ'' ν. Θήρας, συνέχισε το προγραμματισμένο δρομολόγιο του για λιμένες ν. Θηρασιάς - ν. Ίου - ν. Σικίνου - ν. Φολεγάνδρου - ν. Νάξου - ν. Πάρου - ν. Σύρου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-88χρονης και 75χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-60χρονης, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν. Ιθάκης 459 και

-37χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα Αγίας Μαρίνας ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΑΤΜΟΣ ΣΤΑΡ'' Ν.Λ. 06.