Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στη Ρόδο - Τραυματισμός επιβάτιδος σε Ε/Γ-Ο/Γ στη Χίο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

B   ΝΓ 518
Share:    

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Ρόδου και Καρπάθου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μετατόπιση φορτίου Φ/Γ πλοίου «EVLOGIA» σημαίας Τανζανίας, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Καρπάθου με έντεκα (11) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα, τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για το σημείο έσπευσαν τρία (03) περιπολικά σκάφη, όπου εντόπισαν το εν λόγω Φ/Γ πλοίο. Εν συνεχεία, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το «EVLOGIA» με τη συνοδεία των ανωτέρω περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο ν. Ρόδου. Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ υφίσταται ελεγχόμενη συγκέντρωση υδάτων σε τρεις (03) δεξαμενές έρματος.

Από την Λιμενική Αρχή Ρόδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «EVLOGIA», μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ πρόκειται να επιθεωρηθεί από επαγγελματία δύτη.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χίου, για περιστατικό τραυματισμού 52χρονης επιβάτιδος επί του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΔΙΑΓΟΡΑΣ" Ν.Π. 12520, ενώ το πλοίο βρισκόταν στον λιμένα ν. Χίου.

Η 52χρονη καθώς περπατούσε εντός του πλοίου έπεσε και χτύπησε. Άμεσα μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ», για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη ενός 22χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας - Επιτελικού της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” Ν.Π. 10553, 45χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες