Απαγόρευση απόπλου Φ/Γ πλοίου στην Κάλυμνο - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Βόλο - Τραυματισμός εργαζόμενου στο Πέραμα - Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά - Βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους στη Σκόπελο

1
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Καλύμνου και Λέρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης Φορτηγού πλοίου σημαίας Παναμά, με δεκατέσσερις (14) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 10 ν.μ. δυτικά ν. Καλύμνου.

Το Φ/Γ πλοίο ρυμουλκήθηκε από Ρυμουλκό και κατέπλευσε τις πρωινές ώρες σήμερα με ασφάλεια σε αγκυροβόλιο του λιμένα Καλύμνου.

Από το Λιμεναρχείο Καλύμνου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης και βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Βόλου για πτώση οχήματος στη θαλάσσια περιοχή Λεφόκαστρου Μαγνησίας.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν την ύπαρξη Ι.Χ.-Φ/Γ οχήματος εντός της θάλασσας, σε απόσταση περίπου 3-4 μέτρων από την ακτή και σε βάθος περίπου 1,70 μ. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος είχαν εξέλθει με ιδίες δυνάμεις, καλά στην υγεία τους, χωρίς να επιθυμούν περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Το όχημα πρόκειται να ανελκυστεί από γερανοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου.

*****

Ενημερώθηκε χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος, για τον τραυματισμό 39χρονου αλλοδαπού εργαζόμενου σε πλοίο σημαίας Λιβερίας, που έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες την 04-01-2024.

Συγκεκριμένα, ο 39χρονος ενώ εκτελούσε εργασία κοπής ελάσματος σε κατάστρωμα του πλοίου, προκάλεσε την εκδήλωση μικρής εστίας πυρκαγιάς σε παρακείμενα κομμάτια υφάσματος στο πάτωμα του καταστρώματος, τα οποία ήταν εμποτισμένα με διαλυτικό χρώματος.

Ο εν λόγω εργαζόμενος στην προσπάθεια του να περιορίσει τη φωτιά, υπέστη εγκαύματα στα άνω και κάτω άκρα. Ακολούθως, διεκομίσθη αρχικά με ιδιωτικό μέσο στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά ¨ΤΖΑΝΕΙΟ¨ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών ¨Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ¨, όπου και νοσηλεύεται.

Προανάκριση διενεργείται από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, από μέλος πληρώματος Ε/Γ-Υ/Γ πλοίου, για τον τραυματισμό (διάστρεμμα ποδοκνημικής) ναυτικού, ειδικότητας επίκουρου, εντός του πλοίου, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο σε περιοχή δικαιοδοσίας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση διενεργείται από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, διαπιστώθηκε από στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Σκοπέλου, η βύθιση Ε/Π-Α/Κ σκάφους χωρίς επιβαίνοντες, το οποίο ήταν προσδεδεμένο στον προβλήτα του παλαιού λιμένα Σκοπέλου, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου του Λιμεναρχείου Σκιάθου που διενεργεί την προανάκριση, τοποθετήθηκε περιμετρικά του σκάφους απορροφητικό φράγμα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες