Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στη Θήρα - Ακυβερνησία Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα - Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Αίγινα - Διακομιδή ασθενούς - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θήρας, για πιθανή θραύση του πηδαλίου του Ι/Φ "CEPHEE" σημαίας Γαλλίας, το οποίο ήταν προσδεμένο στην περιοχή "ΚΟΡΦΟΣ" ν. Θηρασίας. Κατά δήλωση του Κυβερνήτη του, η εν λόγω ζημιά προκλήθηκε μετά από πρόσκρουση σε βράχο στη θαλάσσια περιοχή "ΑΚΡΩΤΗΡΙ" ν.Θήρας την 09-10-2021.

Άμεσα στο σημείο μετέβη ιδιωτικό σκάφος με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντοπίστηκε το Ι/Φ "CEPHEE" με τους τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης από ιδιώτη δύτη, διαπιστώθηκε απώλεια τμήματος του πολυεστέρα στη δεξιά πλευρά του πηδαλίου καθώς και μικρή επιφανειακή εκδορά στην καρίνα.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν διαπιστώθηκε εισροή υδάτων, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή τέθηκαν σε ετοιμότητα προσωπικό και εξοπλισμός απορρύπανσης για προληπτικούς λόγους.

Από το Λιμεναρχείο Θήρας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για ακυβερνησία του Ε/Γ-Τ/Ρ "CHRISMAR" σημαίας Γαλλίας, στη θαλάσσια περιοχή Αίγινας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "CHRISMAR" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για προσάραξη του Ι/Φ σκάφους "ALIΜIA" σημαίας Γαλλίας, με τέσσερις αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή Κόλπου "ΒΑΘΥ" βόρεια ν. Αίγινας.

Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, από ξηράς, ενώ στη συνέχεια, το εν λόγω σκάφος κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Αίγινας, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ALIΜIA" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής, διεκομίσθη πρωινές ώρες χθες, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ -Α/Ψ “ΜΑΡΙΑΝΗ” Τ.Σ. 119 Α΄, 44χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους "ΚΑΡΕΤΑ-ΚΑΡΕΤΑ" εντοπίστηκε νεκρή μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραλία "ΜΑΥΡΗΣ" Δήμου Ευρώτα. Από από το Λιμεναρχείο Γυθείου ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.