Απαγόρευση απόπλου ΕΠ-ΤΡ σκάφους στην Αίγινα - Απαγόρευση απόπλου ΙΦ σκάφους στην Αίγινα- Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρών θαλάσσιων χελωνών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Ε/Π-Τ/Ρ ''KΑΤ'' Ν.Π. 9909 βρισκόταν σε δυσχερή θέση λόγω βλάβης στο πηδάλιο, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Μονής.

Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE” T.A. 203, ενώ διαπιστώθηκε ότι το εν λόγω σκάφος είχε προσδέσει αυτοδύναμα, με τη χρήση βοηθητικού πηδαλίου, στον λιμένα ν. Πέρδικας, με τους τέσσερις (04) επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΚΑΤ'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Αίγινας ότι το Ι/Φ σκάφος ''KIPAWA II'' σημαίας Γαλλίας βρισκόταν σε δυσχερή θέση, λόγω βλάβης στο πηδάλιο, στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Μονής, με έξι (06) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Στην ανωτέρω περιοχή έσπευσαν, ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ιδιωτικό σκάφος “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι RESCUE” T.A. 203, το οποίο ρυμούλκησε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Αίγινας όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''KIPAWA II'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη πέντε (05) αλλοδαπών και των δύο (02) διακινητών τους, ηλικίας 58 και 57 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη στην πύλη εισόδου οχημάτων του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος, ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, σε συνέργεια με την 57χρονη, μετέφερε εντός του χώρου του επικαθήμενου, τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών έγγραφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το Φ/Γ όχημα με το επικαθήμενο καθώς και μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

93χρονης, από τον λιμένα ''ΠΑΡΟΙΚΙΑ'' ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53,

70χρονου, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ'' Ν. Νάξου 53

και 62χρονου και 75χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' Ν. Τήνου 25.
*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, από τη Λιμενική Αρχή Νέας Μηχανιώνας, στη περιοχή Νέας Ηράκλειας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα, εντοπίστηκε νεκρή, από τη Λιμενική Αρχή Αμαλιάπολης, στην παραλία “ΛΕΥΚΗ” Ν. Μαγνησίας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.

Σχετικές εικόνες