Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Ιθάκη – Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από κρουαζιερόπλοιο στη Θήρα – Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης, ότι η άγκυρα Ι/Φ σκάφους είχε ξεσύρει, με αποτέλεσμα την επακούμβηση του σκάφους στην ακτή, χωρίς επιβαίνοντες, στην περιοχή Σχοίνος ν. Ιθάκης.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο δύο (02) ιδιωτικά σκάφη, με τη συνδρομή των οποίων, το εν λόγω Ι/Φ σκάφος ρυμουλκήθηκε και προσδέθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Ιθάκης. Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Ιθάκης απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ “WINDSPIEL” σημαίας Γερμανίας, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από εξουσιοδοτημένο οργανισμό.
*****

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, δύο (02) αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 20 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών σε Ι.Χ.Ε. όχημα πριν την φόρτωσή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τη Βενετία Ιταλίας, εντοπίστηκε ο 25χρονος οδηγός του ανωτέρω οχήματος, να μεταφέρει ως συνοδηγό την 20χρονη, ενώ κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό της από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα και το Ι.Χ.Ε. όχημα.
*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας, ότι 27χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος (ειδικότητας αρτοποιού) του κρουαζιερόπλοιου ''CELESTYAL OLYMPIA'' σημαίας Μάλτας, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο του όρμου Φηρών ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 27χρονος αποβιβάστηκε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου παραμένει για περαιτέρω εξετάσεις και θεραπεία, ενώ το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ” Ν.Ν.53, 29χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.