Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στην Κέρκυρα - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου στη Σύμη - Αποβίβαση ασθενούς από Δ/Ξ πλοίο στο Γύθειο - Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Μύκονο - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, ότι το Ι/Φ σκάφος ''SEA GRIFFIN'' σημαίας Αγγλίας βρισκόταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή 2 ν. μ. ανατολικά της μαρίνας ''ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ'' ν. Κέρκυρας.

Στο σημείο έσπευσε ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος, με τους δύο (02) επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους. Στη συνέχεια, το Ι/Φ σκάφος μετέβη με ιδία μέσα και με τη συνοδεία του ναυαγοσωστικού σκάφους, στον λιμένα ''ΜΠΕΝΙΤΣΩΝ'' ν. Κέρκυρας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''SEA GRIFFIN'', μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον αρμόδιο αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύμης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Τ/Ρ πλοίου ''ΖΕΥΣ Δ'' Ν.Θ. 247, ότι διαπιστώθηκε δυσλειτουργία συνδέσμου αντλίας πετρελαίου της αριστερής κύριας μηχανής, ενώ το σκάφος βρισκόταν έξω από το λιμένα ν. Σύμης.

Το εν λόγω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον οικείο λιμένα, όπου αποβίβασε με ασφάλεια τους εκατόν δεκαπέντε (115) επιβάτες του, οι οποίοι προωθήθηκαν στον λιμένα ν. Ρόδου με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Λιμεναρχείο Σύμης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΖΕΥΣ Δ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, από το ναυτικό πράκτορα του Δ/Ξ πλοίου ''KUDOS'' σημαίας Marshall Islands, ότι 51χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, ενώ το πλοίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του Λακωνικού κόλπου.

Στην περιοχή μετέβη το Ε/Γ - Λάντζα ''ΤΖΕΝΗ ΔΗΜΗΤΡΗΣ'' Ν. Ελευσίνας 43, το οποίο παρέλαβε τον 51χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στον λιμένα Γυθείου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο τοπικό Κέντρο Υγείας, για ιατρικό έλεγχο.

*****

Για οδήγηση στερούμενος άδεια ικανότητας, συνελήφθη ένας 22χρονος αλλοδαπός οδηγός Ε.Ι.Χ. οχήματος, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στον νέο λιμένα ν. Μυκόνου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Μυκόνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Μυκόνου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-48χρονης, από τον όρμο ''ΠΕΥΚΟ'' ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Π - Τ/Ρ ''ΚΥΜΟΘΟΗ'' Ν. Ραφήνας 73,

-84χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV'' N.N. 64,

-65χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ'' N. Τήνου 25,

-28χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ''ΜΑΝΔΡΑΚΙΟΥ'' ν. Νίσυρου στον λιμένα ν. ''ΚΑΡΔΑΜΑΙΝΑΣ'' ν. Κω, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΑΝΤΩΝΙΟΣ'' N. Κω 40 και

-20χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ - Τ/Ρ ''ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V'' N.N. 67.

Σχετικές εικόνες