Απαγόρευση απόπλου Ι/Φ σκάφους στο Λαύριο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίων στην Κεφαλληνία - Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στο Κερατσίνι - Διακομιδή ασθενούς

Share:    


Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., για μηχανική βλάβη του Ι/Φ σκάφους "ΣΕΛΗΝΗ" Ν.Π.8625, το οποίο παρουσίασε δυσλειτουργία πηδαλίου και έπλεε προς το Σούνιο με χρήση της λαγουδέρας, με δύο αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ σκάφος με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, το οποίο στη συνέχεια κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Λαυρίου.

Από το Λιμεναρχείο Λαυρίου, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του "ΣΕΛΗΝΗ" μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Ενημερώθηκε, πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, ότι τα Ε/Γ-Τ/Ρ πλοία "WANDERLUST" Ν.Π.12320, "ΕΚΣΤΑΣΙΣ" Ν.Π.12800 και "RODRIGUES" σημαίας Γαλλίας, παρουσίασαν υλικές ζημιές λόγω σύγκρουσής τους εντός του λιμένα Αργοστολίου, όπου ήταν ελλιμενισμένα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους των εν λόγω πλοίων μέχρι την προσκόμιση βεβαίωσης αξιοπλοΐας από τους νηογνώμονες που τα παρακολουθούν, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****

Στη σύλληψη μίας 29χρονης αλλοδαπής προέβησαν, βραδινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, η ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδο της στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Β'Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για πτώση οχήματος στη θαλάσσια περιοχή "ΟΡΜΟΣ ΦΟΡΩΝ" λιμένα Δραπετσώνας.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι τρίκυκλο όχημα βρισκόταν εντός της θάλασσας, ενώ ο 86χρονος ημεδαπός επιβαίνων είχε εξέλθει στην ακτή με συνδρομή ιδιωτών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο "ΤΖΑΝΕΙΟ" νοσοκομείο.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, βραδινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με Ε/Π-Τ/Ρ "ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ" Ν.Νάξου 53, 52χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.