Απαγόρευση απόπλου πλοίων στο Κερατσίνι - Θάνατος άνδρα στην Ρόδο - Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Καλαμάτα - Διακομιδή ασθενού

Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, ότι το Φ/Γ “BASEL ATHENA” σημαίας Παναμά, κατά τη διαδικασία χειρισμών απόδεσης από την προβλήτα, έμπλεξε την άγκυρα του με αυτή του παρακείμενου ελλιμενισμένου Ε/Γ-Ο/Γ “ ΣΜΥΡΝΑ” Ν.Π. 12639, στη θαλάσσια περιοχή του Νέου Μώλου Δραπετσώνας.

Αποτέλεσμα αυτού ήταν η πρόκληση υλικών ζημιών στον εργάτη άγκυρας του “ΣΜΥΡΝΑ”, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός ατόμων ή πρόβλημα στην ευστάθεια και την στεγανότητα των ανωτέρω πλοίων, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων, μέχρι την προσκόμιση παρακολουθούν.

*****
Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα 73χρονος άνδρας, από την θαλάσσια περιοχή της παραλίας ΄΄Αγία Αγαθή'' ν. Ρόδου. Ο άνδρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αρχαγγέλου όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Λίνδου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου που διενεργεί προανάκριση, παραγγέλθηκε διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

*****

Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας για περιστατικό ακυβερνησίας του Ι/Φ “ESCAPADE” σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, με δυο (02) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά του λιμένα Καλαμάτας.

Στην περιοχή έσπευσε το Α/Κ “ΜΙΧΑΗΛ” Ν.Κ. 316, το οποίο εντόπισε το "ESCAPADE" και ρυμούλκησε ασφαλώς στον λιμένα Καλαμάτας.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διακομίσθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΝΑΞ" Ν.Π. 12457, 90χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.