Απαγόρευση απόπλου πλοίων στο Πέραμα - Αδυναμία προσέγγισης ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Ανάφη και στα Κύθηρα - Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Περάματος από μέλος του πληρώματος του Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου «ΑΡΙΑΔΝΗ» Ν.Π. 11542, μέσω του ημερολογίου γέφυρας, για πρόσκρουση του πλοίου στο Ε/Γ -Ο/Γ «RIGEL II» σημαίας Κύπρου.

Συγκεκριμένα καθώς το «ΑΡΙΑΔΝΗ» μεθορμούσε από την πλωτή δεξαμενή Περάματος και κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης του στην επισκευαστική ζώνη Περάματος, πλοηγούμενο από πλοηγό και ρυμουλκούμενου από 2 ρυμουλκά πλοία και υποβοηθούμενο από ακόμα ένα ρυμουλκό, προσέκρουσε στην αριστερή πλευρά του «RIGEL II» προκαλώντας του υλικές ζημιές στα ρέλια εξωτερικά και στο σύστημα MES (σύστημα εγκατάλειψης πλοίου).

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τους παρακολουθούντες νηογνώμονες, ενώ από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θήρας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν. Ρεθύμνου 06, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Ηρακλείου για λιμένα Ανάφης και Θήρας, ότι κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα ν.Ανάφης, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κι ότι το πλοίο συνέχισε το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα ν. Θήρας.

Στον λιμένα ν. Ανάφης ανέμεναν προς επιβίβαση είκοσι έξι (26) επιβάτες, και εννέα (09) οχήματα, ενώ στο “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” επέβαινε ένας (01) επιβάτης προς αποβίβαση στον εν λόγω λιμένα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυθήρων, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ''AQUA JEWEL'' Ν. Π. 11045, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο από λιμένα Κισσάμου για λιμένες Αντικυθήρων -Κυθήρων -Γυθείου - Κυθήρων -Πειραιά, ότι κρίθηκε επισφαλής η προσέγγισή του στον λιμένα Διακοφτού ν. Κυθήρων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή, κι ότι το πλοίο συνέχισε το εγκεκριμένο δρομολόγιό του για τον λιμένα Γυθείου.

Στον λιμένα ν. Κυθήρων δεν ανέμεναν επιβάτες προς επιβίβαση, ενώ στο ανωτέρω πλοίο επέβαιναν πέντε (05) επιβάτες και δύο (02) οχήματα προς αποβίβαση στον εν λόγω λιμένα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-11χρονου, από τον λιμένα Αγνώντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Γ-Θ/Τ “ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ” Ν.Σ. 166,

-91χρονης, από τον λιμένα ν. Θηρασιάς στον λιμένα ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΦΑΝΤΑΣΙΑ” Ν.Π. 10995,

-83χρονου, από τον λιμένα ν. Πάρου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745,

-83χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου , με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-35χρονης και 59χρονου, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας , με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες