Απαγόρευση απόπλου πλοίων στον Πειραιά - Αδυναμία προσέγγισης Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μύκονο λόγω εμπλοκής άγκυρας

ΠΕΙΡΑΙΑΣ (1)
Share:    

Τις απογευματινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Κ/Τ “FLYING CAT 3” Ν.Π. 10562, ότι κατά τη διαδικασία εκκίνησης των κύριων μηχανών του στο λιμάνι του Πειραιά, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης της αριστερής κύριας μηχανής. Το πλοίο ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου με προορισμό τα λιμάνια Πόρου-Ύδρας-Σπετσών. Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους.

Από τη Λιμενική Αρχή του Τζελέπη απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FLYING CAT 3” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα ενημερώθηκε το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά από τον πλοίαρχο του Ε/Γ-Κ/Τ “FLYING CAT IV” Ν.Π. 10659, ότι κατά τη διαδικασία εκκίνησης των κύριων μηχανών του στο λιμάνι του Πειραιά, διαπιστώθηκε αδυναμία εκκίνησης της αριστερής τουρμπίνας. Το πλοίο ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου με προορισμό τα λιμάνια Πόρου - Ύδρας - Ερμιόνης - Σπετσών - Π. Χελίου. Με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, οι επιβάτες προωθήθηκαν στον προορισμό τους.

Από τη Λιμενική Αρχή του Τζελέπη απαγορεύτηκε ο απόπλους του “FLYING CAT IV” μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ επιπλέον κινήθηκε η διαδικασία επιβολής κυρώσεων λόγω καθυστερημένης ενημέρωσης της Λιμενικής Αρχής περί ύπαρξης βλάβης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Μυκόνου ότι το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου ¨ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ¨ Ν.Π. 12421 αδυνατεί να προσεγγίσει στο λιμάνι της Μυκόνου, λόγω εμπλοκής των αγκυρών του κατά τη διάρκεια των χειρισμών πρυμνοδέτησης. Το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο αναχώρησε για το αγκυροβόλιο της Σύρου, όπου και κατέπλευσε. Ακολούθως, με τη συνδρομή του Ρ/Κ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ Χ» Ν.Π. 3472, το Φ/Γ-Ο/Γ προέβη στις απαραίτητες ενέργειες για την απεμπλοκή των αγκυρών του. Στο πλοίο επέβαιναν δέκα (10) μέλη πληρώματος, ένα φορτηγό όχημα καθώς και ο οδηγός αυτού. Από την Λιμενική Αρχή Σύρου επετράπη ο απόπλους του Φ/Γ-Ο/Γ για έναν μεμονωμένο πλου κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από Σύρο για Νάξο-Μύκονο-Άνδρο-Ελευσίνα.

Σχετικές εικόνες