Απαγόρευση απόπλου σε Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο στον Πειραιά – Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στην Αίγινα – Ακυβερνησία Τ/Χ σκάφους στα Μέγαρα – Ακυβερνησία Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους στον Πόρο – Ακυβερνησία Θ/Γ σκάφους στην Ζάκυνθο

Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Αργοσαρωνικού για δυσλειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής του Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίου ''ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ ΑΙΓΙΝΑΣ'' Ν.Π. 10767, στην θαλάσσια περιοχή του αγκυροβολίου Πειραιά, με 134 επιβάτες και 11 άτομα πλήρωμα, κατά την εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου του από λιμένες Αγίας Μαρίνας και Σουβάλας, για λιμένα Πειραιά.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του με μειωμένη ταχύτητα και αυτοδύναμα κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά με ασφάλεια, με τη συνοδεία Ρ/Κ πλοίου, όπου αποβίβασε τους επιβάτες του με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, καθώς και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αίγινας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία και ύπαρξη καπνών στο Ε/Π-Τ/Ρ σκάφος με όνομα ''ΤΟΥΙΝ ΣΤΑΡΣ'' Ν.Π. 10105, στην θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού κόλπου, 3 ν.μ. βορειοανατολικά της Αγίας Μαρίνας ν. Αίγινας, με οκτώ επιβαίνοντες.

Στην περιοχή έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' Ν.Π. 9356, όπου εντόπισαν το σκάφος και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους. Έξι εκ των επιβαινόντων μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και στην συνέχεια το σκάφος ρυμουλκήθηκε από το ''ΓΙΩΡΓΗΣ ΙΙ'' και προσέδεσε στον λιμένα Αίγινας, με τους δύο επιβαίνοντες επίσης καλά στην υγεία τους.

Από το Λιμεναρχείο Αίγινας απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΤΟΥΙΝ ΣΤΑΡΣ'' μέχρι την επιθεώρησή του και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αγίων Θεοδώρων, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για περιστατικό ακυβερνησίας ταχύπλοου σκάφους με όνομα ''ΜΑΡΙΑ'' Τ.Κ. 83-Α' με οκτώ επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή του κόλπου Μεγάρων Αττικής.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ρυμουλκό πλοίο ''ΛΕΒΑΝΤΕΣ΄΄ Ν.Π. 2079 με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το ακυβέρνητο σκάφος και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια το Τ/Χ ''ΜΑΡΙΑ'' ρυμουλκήθηκε με ασφάλεια από το ανωτέρω Ρ/Κ στην παραλία ''Αλμύρα'' των Αγίων Θεοδώρων, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πόρου από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία του Ε/Π-Τ/Ρ σκάφους ''ΟΝΝΤΕΚ'' Ν.Π. 12315 με επτά επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. νοτιοανατολικά του λιμένα Μεθάνων.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και η Ε/Γ-Λάντζα ''ΛΙΑΚΟΣ'' Ν.Π. 21, όπου εντόπισαν το ακυβέρνητο σκάφος και τους επιβαίνοντές του καλά στην υγεία τους

. Το ''ΟΝΝΤΕΚ'' κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πόρου, καθώς ο Κυβερνήτης διαπίστωσε ότι δύναται με εφεδρικό σύστημα πηδαλιουχίας, με την συνοδεία του περιπολικού σκάφους και της Ε/Γ-Λάντζας.

Από το Λιμεναρχείο Πόρου απαγορεύτηκε ο απόπλους του ιστιοφόρου σκάφους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για ακυβερνησία λόγω μηχανικής βλάβης της Θ/Γ ''ELLEN'' σημαίας Γερμανίας με δύο επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή 45 ν.μ. δυτικά της Ζακύνθου.

Για την περιοχή απέπλευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Οι δύο επιβαίνοντες της θαλαμηγού μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο Δ/Ξ ''MARVEA'' σημαίας Μάλτας, ενώ στην συνέχεια παρελήφθησαν από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στον λιμένα Ζακύνθου, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια.

Διενεργείται προανάκριση από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.
*****