Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου στη Ρόδο – Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ζάκυνθο – Διακομιδές ασθενών

DSC_9601.1
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, για απώλεια της αριστερής άγκυρας Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίου, η οποία στη συνέχεια διαπιστώθηκε από μέλος του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων (ΤΚΕΠ) του οικείου λιμένα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω πλοίου και συνελήφθη ο Πλοίαρχος για παράβαση του άρθρου 235 παρ. 1θ του Κ.Δ.Ν.Δ., ενώ κατόπιν προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, επετράπη η συνέχιση των πλόων του.

*****

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, μεσημβρινές ὠρες σήμερα, επί της παραλιακής οδού “Κ. Λομβάρδου” στην Ζάκυνθο, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό έναν 53χρονο ημεδαπό, παρέσυρε μία 67χρονη αλλοδαπή πεζή, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της.

Η ανωτέρω μεταφέρθηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-66χρονης, από τον λιμένα ν. Ίου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ -Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67 και

-40χρονου και 85χρονης, από τον λιμένα Λιναριάς ν. Σκύρου στον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» Ν. Π. 11282.

Σχετικές εικόνες