Απεγκλωβισμός 53 ατόμων από τη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς στη Λέσβο – Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα και τη Χίο – Διακομιδή ασθενούς

ΑΙ ΠΠΛΣ 900
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, Περιπολικό πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιπολίας του, εντόπισε μεγάλο αριθμό αλλοδαπών στη βραχονησίδα Μπαρμπαλιάς, στη θαλάσσια περιοχή Τομαρονήσια της Λέσβου.

Αμέσως καθελκύστηκε το βοηθητικό σκάφος του πλοίου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο προσέγγισε στη νησίδα. Συνολικά εντοπίστηκαν και περισυνελέγησαν πενήντα τρία (53) άτομα, καλά στην υγεία τους, τα οποία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Μυτιλήνης και στη συνέχεια στο χώρο καραντίνας ΚΥΤ Καρά Τεπέ ¨ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙ¨.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

*****

Στη σύλληψη ενός 28χρονου αλλοδαπού προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε εντός του επιβατικού σταθμού στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, ο 28χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα άλλου προσώπου, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση κατασχέθηκαν τα ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****
Στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 28, 20 και 19 ετών προέβησαν τις βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε κατά τον κατάπλου Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου, προερχόμενο από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά, εντοπίστηκαν οι τρεις (03) αλλοδαποί εντός περίφρακτου χώρου του λιμανιού να κατέχουν και να επιδεικνύουν δελτία αιτούντος ασύλου αμφιβόλου γνησιότητας, με σκοπό να ταξιδέψουν προς το λιμάνι του Πειραιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα αμφιβόλου γνησιότητας έγγραφα.

*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, διακομίστηκε από το λιμάνι της Λέρου προς το λιμάνι Μαστιχαρίου της Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., 27χρονη, η οποία έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες