Αποβίβαση αλλοδαπής επιβάτιδος από Ι/Φ σκάφος στο Λαύριο – Τραυματισμός λουόμενων στο Ρέθυμνο – Τραυματισμός ναυτικού στη Νίσυρο – Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος από Φ/Γ πλοίο στους Καλούς Λιμένες – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, από το Κέντρο Άμεσης Δράσης (Κ.Α.Δ.) του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ότι σε Ι/Φ σκάφος το οποίο ελλιμενίζεται στον λιμένα Λαυρίου, 33χρονη αλλοδαπή είχε απωλέσει τις αισθήσεις της.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Λαυρίου, καθώς και στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ η ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ, αρχικά στο τοπικό Κέντρο Υγείας, προκειμένου να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Βούλας “ΑΣΚΛΗΠΕΙΟ”, για περαιτέρω έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου, για τραυματισμό δύο (02) αλλοδαπών ηλικίας 50 και 49 ετών, οι οποίοι ενώ κολυμπούσαν στην παραλία “ΣΦΑΓΕΙΑ” ανατολικά του λιμένα Πανόρμου, πλησίον ακτογραμμής, ξαφνικά πλήθος από πέτρες αποκολλήθηκαν από πετρώδες πρανές και κατέπεσαν πάνω τους, με συνέπεια να τραυματιστούν ελαφριά.

Οι ανωτέρω αλλοδαποί διεκομίσθησαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνης, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και κατόπιν εξἠλθαν.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ρεθύμνου.

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, την Λιμενική Αρχή Νισύρου, για τραυματισμό 47χρονου αλλοδαπού μέλους πληρώματος (ειδικότητας Ναύκληρου) του “AQUA STELLA” σημαίας Παναμά, εντός του πλοίου, κατά τη διαδικασία προσέγγισης σε λιμενική εγκατάσταση “ΓΥΑΛΙ” ν. Νισύρου.

Ο ανωτέρω αλλοδαπός διεκομίσθη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Νισύρου με το Ε/Γ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ” Ν.ΚΩ 51.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Νισύρου.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, ο Λιμενικός Σταθμός Καλών Λιμένων του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ότι 23χρονος αλλοδαπός, μέλος πληρώματος (4ος Μηχανικός) του Φ/Γ πλοίου “IVORY GULL” σημαίας Λιβερίας, το οποίο απέπλευσε από τις Η.Π.Α. με προορισμό το Ισραήλ, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 23χρονος αποβιβάστηκε με το Ε/Γ-ΛΑΝΤΖΑ “ΕΛΕΝΗ” Ν.Π. 2097, με ασφάλεια, έξω από τον λιμένα Καλών Λιμένων και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑ.Γ.Ν.Η.) για ιατρικές εξετάσεις, ενώ το εν λόγω Φ/Γ πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-8χρονου και 28χρονου, από τον λιμένα παρθενίου ν. Λέρου προς τον λιμένα ν. Πάτμου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΔΕΛΦΙΝΙ” Ν.Λ. 56.

-53χρονου, από τον λιμένα ν. Αλοννήσου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ” Ν.Π. 10001 και

-86χρονου, από τον λιμένα ν. Μήλου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι” Ν.Π. 8745.