Αποβίβαση ασθενή από Φ/Γ πλοίο στην Καλαμάτα – Μηχανική βλάβη Ι/Φ σκάφους στη Κεφαλονιά - Διακομιδές ασθενών

ynanp_
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Καλαμάτας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 29χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας καθαριστή) Φ/Γ πλοίου σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά μεσσηνιακού κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στον λιμένα Καλαμάτας. Στη συνέχεια διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, για παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, ότι Ι/Φ σκάφος σημαίας Σαν Μαρίνο, το οποίο βρισκόταν έξω από το αλιευτικό καταφύγιο Σάμης με τέσσερεις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, αιτούνταν συνδρομή λόγω μηχανικής βλάβης στο χειριστήριο του κινητήρα. Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΑΠΤΑΙΝ ΜΑΣΟΣ» Ν.Χίου 823, το οποίο εντόπισε το εν λόγω Ι/Φ και το ρυμούλκησε στον λιμένα Σάμης, όπου προσέδεσε με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Σάμης Κεφαλληνίας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας, από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-61χρονου, από το λιμάνι της Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ «ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ» Ν.Σ. 158,

-31χρονης, από τον λιμενίσκο Κουκουναριών Σκιάθου στο λιμάνι του Βόλου, με το Ε/Π-Τ/Ρ “ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΣΟΣ” N.S. 158,

-58χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» Ν.Ν. 53,

-03 μηνών βρέφος από το λιμάνι της Κέας στο λιμάνι της Ραφήνας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-61χρονου, από το λιμάνι της Μυκόνου στο λιμάνι της Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες