Αποβίβαση μέλους πληρώματος από Δ/Ξ πλοίο στο Γύθειο - Συλλήψεις ατόμων στη Ρόδο

ynanp_
Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Γυθείου, ότι 42χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ειδικότητας Α' Μηχανικός) Δ/Ξ πλοίου σημαίας Λιβερίας, το οποίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα, στη θαλάσσια περιοχή Λακωνικού Κόλπου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στο σημείο έσπευσε Ε/Γ-Λάντζα, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία παρέλαβε τον 42χρονο και στην επιστροφή της για τον λιμένα Γυθείου, παρουσίασε μηχανική βλάβη και ακινητοποιήθηκε.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και για την περιοχή αναχώρησε Ε/Γ-Λάντζα προς παροχή συνδρομής, στην οποία μετεπιβιβάστηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, ενώ στη συνέχεια διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Γυθείου για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Η ακινητοποιημένη Ε/Γ-Λάντζα ρυμουλκήθηκε από έτερη Ε/Γ-Λάντζα στο λιμένα Γυθείου, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύθηκε ο απόπλους της εν λόγω Ε/Γ-Λάντζας μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοϊας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****

Στη σύλληψη μίας 29χρονης αλλοδαπής, για παράβαση του άρθρου 30 του Ν. 4251/14 (Υποχρεώσεις μεταφορέων) και στον εντοπισμό τεσσάρων (04) αλλοδαπών (3 άνδρες και 1 γυναίκα), στερούμενων νομιμοποιητικών εγγράφων, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στον λιμένα Ακαντιά ν. Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω 29χρονη, ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου, μετέφερε εντός αυτού τους ανωτέρω αλλοδαπούς, με σκοπό τη διευκόλυνση της επιβίβασης τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, το οποίο είχε προορισμό τον λιμένα Πειραιά.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα.

*****

Επίσης:

Στη σύλληψη ενός 44χρονου αλλοδαπού και μίας 55χρονης αλλοδαπής, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου, για παράβαση του άρθρου 29 παρ.7 του Ν.4251/14 (Υποχρεώσεις ιδιωτών και υπαλλήλων).

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στον λιμένα Ακαντιά ν. Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι οι ανωτέρω κατείχαν ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω ταξιδιωτικά έγγραφα.

Σχετικές εικόνες