Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ -Υ/Γ πλοίο στην Κέρκυρα - Σύλληψη αλλοδαπών στην Πάτρα - Διακομιδές ασθενών

Πάτρα
Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, πρωινές ώρες σήμερα, από τον ναυτικό πράκτορα του Ε/Γ -Υ/Γ πλοίου “STAVROS” σημαίας Αλβανίας, ότι 73χρονος ημεδαπός επιβάτη του πλοίου, έχρηζε μεταφοράς σε νοσοκομείο λόγω ασθένειας.

Το “STAVROS” κατέπλευσε στο λιμένα Κέρκυρας, όπου ο ανωτέρω παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, για ιατρική περίθαλψη.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 28 και 32 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος αλλοδαπός κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, μη έχοντας κανένα άλλο νόμιμο έγγραφο που να επιτρέπει την νόμιμη παραμονή του σε χώρο SCHENGEN. Ο ανωτέρω είχε σκοπό να εξέλθει παράνομα από την χώρα με την συνέργεια της 28χρονης, η οποία τον συνόδευε και επρόκειτο να ταξιδέψει μαζί του με το εν λόγω πλοίο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-32χρονης, από τη μαρίνα ''ΓΟΥΒΙΩΝ'' ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-30χρονου, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ ''ΘΑΣΟΣ Ι'' Ν.Π. 11657 και

-36χρονου, από τον λιμένα ν. Σαμοθράκης στον λιμένα Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες