Αποβίβαση ασθενούς από ΦΓ πλοίο στη Ρόδο - Αλιευτικοί έλεγχοι στην Σκάλα Καλλονής ν. Λέσβου – Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου ΕΓ-ΟΓ πλοίου στην Πάτρα

ΠΑΤΡΑ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες την 02.05.2022, η Λιμενική Αρχή Ρόδου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 46χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος του Φ/Γ πλοίου “GRANDE MEDITERRANEO” σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 128 ν.μ. νοτιοανατολικά ν. Ρόδου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Μαριτσών ν. Ρόδου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και στη συνέχεια διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου για νοσηλεία.

*****

Στο πλαίσιο ελέγχων που διενεργούν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Καλλονής ν. Λέσβου, βεβαιώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες χθες, τρεις (03) αλιευτικές παραβάσεις κατά σκάφους ερασιτεχνικής αλιείας ελληνικής σημαίας, εντός του αλιευτικού καταφυγίου Σκάλας Πολυχνίτου, κόλπου Καλλονής.

Πιο συγκεκριμένα βεβαιώθηκαν:

-Μία αλιευτική παράβαση, η οποία αφορά σε διενέργεια αλιείας με ψαροντούφεκο από σκάφος μετά τη δύση και πριν την ανατολή του ηλίου,

-Μία αλιευτική παράβαση, η οποία αφορά σε διενέργεια αλιείας με ψαροντούφεκο με τη χρήση φωτεινής πηγής και

-Μία αλιευτική παράβαση, η οποία αφορά διενέργεια αλιείας με ψαροντούφεκο κατά τον μήνα Μάιο.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή κατασχέθηκε το αλιευτικό εργαλείο και οι συσκευές φωτεινής πηγής (ένα ψαροντούφεκο και δύο φακοί).

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πάτρας από το Ναυτικό Πρακτορείο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ” Ν.Π. 10801, ότι κατά την διαδικασία μεθόρμισης του ανωτέρω πλοίου, άνευ επιβατών και οχημάτων, από τη θέση Νο 5 στη θέση Νο 4 του βόρειου λιμένα Πάτρας, παρουσίασε μηχανική βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΛΒΟΣ”, ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του, προς εκτέλεση εγκεκριμένου δρομολογίου για Σάμη Κεφαλληνίας – Ιθάκη, με 32 μέλη πληρώματος, 53 επιβάτες, 04 Φ/Γ οχήματα, 13 Ι.Χ. οχήματα και 02 Δ/Κ.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Σχετικές εικόνες