Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Πύλο – Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στη Θεσ/κη - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Λέρο – Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πύλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 88χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα του Κ/Ζ πλοίου ''VISTA'' σημαίας Marshall Islands, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 23 ν. μ. δυτικά της Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η Ε/Γ-Λάντζα «ΣΑΝΤΙΝΟ» Ν. Πύλου 34 αποβίβασε την 87χρονη στον λιμένα Πύλου, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πύλου και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης από τον Κυβερνήτη του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ'' Ν.Θ. 1381, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Περαία για Θεσσαλονίκη, με 84 επιβάτες και 05 άτομα πλήρωμα, ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη των δύο κινητήρων πρόωσης, σε απόσταση μισού ν. μ. από την ακτή στην θαλάσσια περιοχή όρμου Θεσσαλονίκης, πλησίον Μεγάρου Μουσικής.

Στο σημείο έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΚΤ., η Ε/Γ Λάντζα “ΑΦΟΒΟΣ” Ν.Π. 11411, η Ε/Γ Λάντζα “ΠΑΝΑΓΙΑ Ι” Ν.Π. 10594, καθώς και το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΛΕΙΩ” Ν. Θ. 754, τα οποία αποβίβασαν με ασφάλεια στον λιμένα Θεσσαλονίκης τους 84 επιβάτες, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ'' μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

*****

Στο πλαίσιο εντατικών αλιευτικών ελέγχων, εντοπίστηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. της Λιμενικής Αρχής Λέρου επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη θαλάσσια περιοχή δυτικά ν. Λεβιθίων, να διενεργεί οστρακαλιεία με τη χρήση καταδυτικής συσκευής, ενώ επί του σκάφους βρέθηκαν δέκα (10) κιλά και εκατό (100) γραμμάρια διαφόρων αλιευμάτων (κεφαλόποδα και ιχθύες) τα οποία είχαν αλιευθεί παράνομα με τη χρήση ψαροντούφεκου, ενώ ορισμένα από αυτά ήταν υπολειπόμενων διαστάσεων.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω αλιεύματα τα οποία πρόκειται να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα καθώς και δύο (02) ψαροντούφεκα, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, που έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης

-31χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-76χρονου, από τον λιμένα Πεύκο ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΜΟΘΟΗ” Ν. Ραφήνας 73

Σχετικές εικόνες