Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στη Πύλο - Αδυναμία προσέγγισης Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου στην Ίο - Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις βραδινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Πύλου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 5χρονη αλλοδαπή επιβάτιδα κρουαζιερόπλοιου σημαίας Παναμά, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 27 ν. μ. νοτιοδυτικά της Πύλου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Η 5χρονη παρελήφθη από το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΣΑΝΤΙΝΟ” Ν. Πύλου 34 και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα Πύλου, από όπου διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Πύλου και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.

*****

Τις πρωινές ώρες χθες ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ίου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ-Τ/Χ πλοίου “SPEEDRUNNER JET” Ν.Π. 11886, ότι αδυνατεί να προσεγγίσει το λιμάνι της Ίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Νάξου.

Το πλοίο εκτελούσε το εγκεκριμένο δρομολόγιο Θήρα – Ίο – Νάξο – Μύκονο – Σύρο – Πειραιά, ενώ στο λιμάνι της Ίου δεν ανέμεναν επιβάτες προς αποβίβαση ή επιβίβαση.

*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής της Ηγουμενίτσας προέβησαν στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στον επιβατικό σταθμό στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι για τον 37χρονο υπήρχε εις βάρος του καταχώρηση διωκτικού μέτρου και εκκρεμεί προς εκτέλεση δικαστική απόφαση. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-27χρονου, από το λιμάνι των Φούρνων Ικαρίας στο λιμάνι του Αγίου Κηρύκου Ικαρίας, με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” Ν.Π. 12577 και

-7χρονου και 11χρονου, από το λιμάνι της Σκοπέλου στο λιμάνι του Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες