Αποβίβαση ασθενούς Φ/Γ πλοίου στη Σητεία - Παραμόρφωση καταπέλτη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Αλεξανδρούπολη – Εντοπισμός 28 αλλοδαπών στις Οινούσσες Χίου – Επανέναρξη διελεύσεων διώρυγας Κορίνθου - Διακομιδές ασθενών

1
Share:    

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Σητείας, ότι ένας 49χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου σημαίας Καμερούν, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 20 ν.μ. βορειοανατολικά της Σητείας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Στην περιοχή έσπευσε ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το οποίο παρέλαβε τον ασθενή και τον μετέφερε στον λιμένα Σητείας και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.-Κ.Υ. Σητείας.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Αλεξανδρούπολης, ότι κατά τη διαδικασία πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» Ν.Π. 11800 προερχόμενο από το λιμάνι της Σαμοθράκης, ο καταπέλτης των επιβατών παρέσυρε τον κάβο πρόσδεσης ο οποίος προκάλεσε τη παραμόρφωση του καταπέλτη και την αποκόλληση του κάτω ελάσματος σε μήκος περίπου τριάντα εκατοστών. Οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, χωρίς να αναφερθεί κάποιος τραυματισμός.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο της Αλεξανδρούπολης, αρχικά απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΚΟΡΑΗΣ» μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης, ενώ κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αποκατάστασης της ζημιάς από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, επετράπη ο απόπλους του για το λιμάνι της Σαμοθράκης.

*****

Τις πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Οινουσσών εντόπισαν στην περιοχή Μάρμαρο νότια του νησιού 28 αλλοδαπούς (19 άντρες, 7 γυναίκες, 2 ανήλικοι). Οι προαναφερθέντες παρελήφθησαν από Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου και στη συνέχεια στην ΚΕΔΝ Χίου.

*****

Από το Λιμεναρχείο της Κορίνθου ανακοινώνεται η επανέναρξη των διελεύσεων των πλοίων από τη Διώρυγα, ερχομένης από την 01/05/2024.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-75χρονης, από το λιμάνι της Πάρου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ» N.N.53,

-64χρονου, από το λιμάνι της Ηρακλειάς στο λιμάνι της Νάξου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V»N.N. 67

Σχετικές εικόνες