Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στα Χανιά - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα -Πρόσκρουση πλοίων στη Δραπετσώνα

ΠΑΤΡΑ
Share:    

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων και ο Λιμενικός Σταθμός Παλαιόχωρας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 42χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (Ανθυποπλοίαρχος) του Φ/Γ πλοίου ''VERTOM THEA'' σημαίας Λουξεμβούργου με 10 άτομα πλήρωμα, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 75 ν.μ. νοτιοδυτικά της Παλαιόχωρας ν. Κρήτης, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα, απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο παρέλαβε τον 42χρονο και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο της 115 Πτέρυγας Μάχης, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Στη σύλληψη ενός 45χρονου αλλοδαπού, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 45χρονος κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό την παράνομη έξοδο του από τη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 44 και 43 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος, ως συνεργός στην απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα της 43χρονης, την οποία συνόδευε και επρόκειτο να ταξιδέψει μαζί της, κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα.

Επίσης, στη σύλληψη τριών (03) αλλοδαπών, ηλικίας 19, 18 και 41 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πάτρας, πριν τον απόπλου Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκαν ο 19χρονος και ο 41χρονος, ως συνεργοί στην απόπειρα παράνομης εξόδου από τη χώρα της 18χρονης, να την συνοδεύουν με σκοπό να ταξιδέψουν μαζί της. Ειδικότερα ο 19χρονος κατείχε και επέδειξε για λογαριασμό της 18χρονης ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου για πρόσκρουση μεταξύ του πρυμνοδετημένου Φ/Γ πλοίου «ZILOS» σημαίας Παναμά και του παραβεβλημένου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ Λ» Ν.Π. 9465, στον νέο μώλο Δραπετσώνας, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε αμφότερα τα πλοία.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους αμφότερων των πλοίων μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικών εκδιδόμενων μετά από ζημιά από τους παρακολουθούντες τα πλοία νηογνώμονες.

Σχετικές εικόνες