Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη Σάμο - Σύλληψη 03 ατόμων στην Πάτρα - Διακομιδή ασθενούς

1
Share:    

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σάμου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι 30χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος Φ/Γ πλοίου σημαίας Παλάου, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά ν. Σάμου, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών δεν κατέστη δυνατή η μετεπιβίβασή του, ενώ απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον εν λόγω ασθενή και τον μετέφερε στον Κρατικό Αερολιμένα Σάμου. Στη συνέχεια, παρελήφθη χωρίς τις αισθήσεις του από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Σάμου.

*****

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών, ηλικίας 52 και 51 ετών, καθώς και ενός 53χρονου ημεδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτρας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών, πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, εντοπίστηκε η 51χρονη να κατέχει πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να εξέλθει παράνομα από τη χώρα, με τη συνέργεια της 52χρονης οδηγού Ε.Ι.Χ. οχήματος και του 53χρονου συνοδηγού. Επιπλέον, για την 51χρονη υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της σύλληψης με σκοπό την παράδοση ή την έκδοση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Ε.Ι.Χ. όχημα, μια (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας, το εν λόγω πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο και μια (01) κάρτα τραπέζης.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη βραδινές ώρες χθες, 69χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Σχετικές εικόνες