Αποβίβαση ασθενούς μέλους πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη Σύρο – Τραυματισμός εργαζόμενου στη Σαλαμίνα – Σύλληψη αλλοδαπών και του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο – Αλιευτικοί έλεγχοι στην Χαλκίδα – Διακομιδές ασθενών

ΚΤΙΡΙΟ ΥΝΑΝΠ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Λιμεναρχείο Σύρου, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ, ότι 57χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος (ναύκληρος) του Φ/Γ πλοίου ''SORMOVSKIY 3054'' σημαίας Ρωσίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της ν. Δονούσας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα, απογειώθηκε ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο παρέλαβε τον 57χρονο και τον μετέφερε στο αεροδρόμιο Σύρου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, για την παροχή ιατρικής περίθαλψης.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Γ' Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τραυματισμό 57χρονου ημεδαπού, ειδικότητας ελασματουργού, εργαζόμενου σε ιδιωτική εταιρεία ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών, στα Αμπελάκια ν. Σαλαμίνας.

Ο ανωτέρω, κατά τη διάρκεια εργασιών σε πλωτή δεξαμενή, έπεσε από ύψος 0,5μ. με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του και στη συνέχεια, μετέβη σε ιδιωτικό ιατρικό διαγνωστικό κέντρο για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

*****

Στη σύλληψη τριών αλλοδαπών, ηλικίας 26, 28 και 37 ετών, προέβησαν, πρώτες πρωινές και μεσημβρινές ώρες χθες στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου.

Ειδικότερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια ν. Σάμου ακυβέρνητο θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jet ski) με επιβαίνοντα τον 37χρονο. Ο εν λόγω αλλοδαπός νωρίτερα είχε μεταφέρει τον 26χρονο και τον 28χρονο με το προαναφερθέν μέσο, από τις έναντι τουρκικές ακτές και τους έριξε στη θάλασσα, με σκοπό να κολυμπήσουν και να βγουν στις νότιες ακτές της ν. Σάμου.

Ο 26χρονος και ο 28χρονος εντοπίστηκαν μεσημβρινές ώρες να περπατούν πλησίον της επαρχιακής οδού Ηραίου – Πυθαγορείου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το μοτοποδήλατο και δύο συσκευές τηλεφώνου.

*****

Σε ελέγχους που διενεργήθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στη θαλάσσια περιοχή «ΣΚΟΡΠΟΝΕΡΙΩΝ» Χαλκίδας Βόρειου Ευβοϊκού Κόλπου, εντοπίστηκαν:

α) ένας επαγγελματίας αλιέας να έχει αλιεύσει με το υπό ιδιοκτησίας του αλιευτικό σκάφος, δέκα κιλά (10kg) μαλάκια του είδους πετροσωλήνες, είδος το οποίο ανήκει στα προστατευόμενα δίθυρα μαλάκια και για το οποίο απαγορεύεται η αλίευση και η διατήρηση επί του σκάφους και

β) ένας ερασιτέχνης αλιέας να αλιεύει, με αυτοσχέδια λέμβο άνευ στοιχείων, με τη χρήση διχτυών, ενώ κατά την διαδικασία ελέγχου, αρνήθηκε να γνωστοποιήσει τα στοιχεία ταυτότητας του και συνελήφθη, κατά παράβαση των διατάξεων των άρθρων 167 “Βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων” και 169 “Απείθεια” του Π.Κ.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η ανωτέρω ποσότητα αλιευμάτων κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-52χρονης, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Ψερίμου στον λιμένα ν. Καλύμνου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-66χρονης αλλοδαπής, από τον λιμένα Αγνὠντα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119 Α΄και

-68χρονου, από τον λιμένα ν. Καλύμνου στον λιμένα Μαστιχαρίου ν. Κω, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Σχετικές εικόνες