Αποβίβαση ασθενών από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα – Λουόμενος σε δυσχερή θέση στην Λεπτοκαρυά – Ακυβερνησία Ι/Φ σκάφους στην Σαλαμίνα – Σύλληψη αλλοδαπού στην Ηγουμενίτσα

DSC_0097
Share:    

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Θήρας, βραδινές ώρες χθες, από το ναυτικό πράκτορα του Κ/Ζ πλοίου “REGAL PRINCESS” σημαίας Βερμούδων, ότι δυο ασθενείς ηλικίας 69 ετών και 79 ετών, αλλοδαπές επιβάτιδες του πλοίου, έχρηζαν μεταφοράς σε νοσοκομείο λόγω τραυματισμού.

Η Ε/Γ-Λάντζα «ΦΑΝΤΑΣΙΑ» Ν.Π. 10995 παρέλαβε τις ανωτέρω τραυματίες και κατέπλευσε στο λιμένα «ΑΘΗΝΙΟΣ» ν. Θήρας όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο και διακομίσθηκαν σε ιδιωτική κλινική, για ιατρική περίθαλψη, ενώ το πλοίο απέπλευσε προς συνέχιση του δρομολογίου του.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πλαταμώνα, για περιστατικό 26χρονου αλλοδαπού λουόμενου σε δυσχερή θέση, ο οποίος αδυνατούσε να προσεγγίσει την ακτή λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και έχει επιβιβαστεί σε σκάφος που βρισκόταν αγκυροβολημένο περίπου 300-400 μ. από την ακτή, στη θαλάσσια περιοχή Λεπτοκαρυάς Πιερίας.

Άμεσα, στην περιοχή μετέβη ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Στη συνέχεια το εν λόγω σκάφος βυθίστηκε, με αποτέλεσμα ο 26χρονος να βρεθεί στην θάλασσα, κολυμπώντας ως την ακτή και δηλώνοντας καλά στην υγεία του, χωρίς να επιθυμεί τη μεταφορά του στο Κέντρο Υγείας Λιτόχωρου, για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Πλαταμώνα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση ούτε προκλήθηκε κίνδυνος για την ναυσιπλοΐα.
*****
Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για ακυβερνησία του Ι/Φ “ΙΒΑ” Ν.Π. 10976, λόγω μηχανικής βλάβης, με οκτώ αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή του κόλπου Αιάντειου ν. Σαλαμίνας.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής από ξηράς. Το εν λόγω Ι/Φ εντοπίστηκε με τους επιβαίνοντες καλά στην υγεία τους, ενώ στη συνέχεια κατέπλευσε με ιδία μέσα, στον προβλήτα Βουρκαρίου όπου προσέδεσε με ασφάλεια, με τη συνοδεία περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σαλαμίνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΙΒΑ”, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.
*****
Στη σύλληψη ενός 29χρονου αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο ανωτέρω επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο, το οποίο στερείτο σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.

Επιπλέον, κατά την πληκτρολόγηση των στοιχείων του 29χρονου σε βάση δεδομένων, υπήρχε εις βάρος του καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας διενεργείται προανάκριση.

Σχετικές εικόνες