Αποβίβαση και αεροδιακομιδή τραυματιών από Δ/Ξ πλοίο στον Πειραιά - Σύλληψη αλλοδαπής στην Ηγουμενίτσα - Εκδήλωση πυρκαγιάς σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος στη Χαλκίδα - Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στο Ηράκλειο - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι τρεις (03) αλλοδαποί, ηλικίας 30, 23 και 53 ετών, μέλη πληρώματος του Δ/Ξ πλοίου ''SEAHAKE'' σημαίας Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται στη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίου Πειραιά, έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο παρέλαβε τον 30χρονο και τον μετέφερε με ασφάλεια στη μαρίνα Ζέας, απ'όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ”.

Στη συνέχεια, απογειώθηκε ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο παρέλαβε τον 23χρονο και τον 53χρονο και τους μετέφερε στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Ελευσίνας, όπου παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Πειραιά “ΤΖΑΝΕΙΟ”.

*****

Στη σύλληψη μίας 34χρονης αλλοδαπής, προέβησαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας για παράβαση του άρθρου 372 του Π.Κ.

Ειδικότερα, η ανωτέρω εντοπίστηκε να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. όχημα, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, σκάφος που είχε δηλωθεί ως κλεμμένο, με σκοπό την παράνομη μεταφορά του στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω σκάφος.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας, για την εκδήλωση πυρκαγιάς σε σκάφος, το οποίο ήταν προσδεδεμένο εντός του αλιευτικού καταφυγίου “Παναγίτσας” στην περιοχή Δροσιά Βόρειου Ευβοϊκού κόλπου.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας, όπου διαπίστωσαν ότι η πυρκαγιά, η οποία είχε εκδηλωθεί στο κατάστρωμα του Ε/Π-Α/Κ σκάφους ''ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ'' Ν.Χ. 1137, είχε ήδη κατασβεστεί από λουόμενη παρακείμενης παραλίας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ” μέχρι προσκόμισης βεβαίωσης αξιοπλοΐας, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων, δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση και δεν υφίσταται κίνδυνος βύθισης του σκάφους.

*****

Τροχαίο ατύχημα έλαβε χώρα, πρωινές ώρες σήμερα, στη λεωφόρο Νεάρχου και Εθνικής Αντιστάσεως Ηρακλείου, όταν δίκυκλο όχημα με οδηγό έναν 64χρονο εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του ανωτέρω και ενός 74χρονου πεζού.

Ο οδηγός του δικύκλου μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις, ενώ ο 74χρονος αρνήθηκε τη μεταφορά του σε μονάδα υγείας.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-18χρονου, από τον λιμένα ν. Αίγινας στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-79χρονου, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ” Ν. Τήνου 25,

-81χρονου, από τον λιμένα ν. Σκοπέλου στον λιμένα Βόλου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-38χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν. Ν. 67.

Σχετικές εικόνες