Αποβίβαση μέλους πληρώματος από Κ/Ζ πλοίο στη Θήρα - Απαγόρευση απόπλου ΙΦ σκάφους στην Ύδρα - Απαγόρευση απόπλου ΙΦ σκάφους στο Φισκάρδο - Διακομιδές ασθενών

DSC_0097
Share:    

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, το Λιμεναρχείο Θήρας από ναυτικό πράκτορα, ότι 28χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος κρουαζιερόπλοιου, το οποίο είχε καταπλεύσει στο αγκυροβόλιο όρμου Φηρών ν. Θήρας, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Ο 28χρονος μετεπιβιβάστηκε σε Ε/Γ-Λάντζα και μεταφέρθηκε με ασφάλεια στον λιμένα "ΑΘΗΝΙΟΣ" ν. Θήρας, ο οποίος διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα στην Κεντρική Κλινική Θήρας.

Το εν λόγω Κ/Ζ πλοίο, απέπλευσε προς συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ύδρας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για περιστατικό ακυβερνησίας Ι/Φ σκάφους σημαίας Γαλλίας, λόγω μηχανικής βλάβης, στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Βαρβάρας ν. Ύδρας, με πέντε (05) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Από το Λιμεναρχείο Ύδρας ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έσπευσαν ένα περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα φορτηγό πλοίο. Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο ρυμούλκησε το Ι/Φ σκάφος με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στον λιμένα Ύδρας, όπου πρόσδεσε με ασφάλεια.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την αποκατάσταση της ζημίας και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Φισκάρδου για περιστατικό προσάραξης Ι/Φ σκάφους, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά λιμένα Φισκάρδου ν. Κεφαλλήνιας, με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενεργοποιήθηκε το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης, ενώ στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή έσπευσε ένα ιδιωτικό σκάφος με στελέχη της εν λόγω οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν το εν λόγω Ι/Φ σκάφος και κατά δήλωση του κυβερνήτη είχε μετατοπιστεί η άγκυρα του, ενώ παραπλήσιο σκάφος του παρείχε συνδρομή και είχε ήδη αγκυροβολήσει ορθά.

Από τον Λιμενικό Σταθμό Φισκάρδου, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ι/Φ σκάφους, μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-60χρονης, από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «'ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V» Ν.Ν. 67,

-48χρονης, από τον λιμένα ν. Πάτμου στον λιμένα ν. Λέρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ «ΔΕΛΦΙΝΙ» Ν.Λ. 56,

-20 μηνών κοριτσιού και 10χρονου, από τον λιμένα ν. Αγκιστρίου στον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες