Αποβίβαση μέλους πληρώματος από Κ/Ζ πλοίο στην Κέρκυρα – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών

Share:    

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας από τον Πλοίαρχο του Κ/Ζ “AIDABLU” σημαίας Ιταλίας, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν. Κέρκυρας, έχοντας μόλις αποπλεύσει από τον οικείο λιμένα, ότι αιτείται την επιστροφή του στο νέο λιμένα Κέρκυρας, διότι 27χρονος αλλοδαπός μέλος πληρώματος έχει ανάγκη νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, όπου αποβιβάστηκε ο 27χρονος και παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με σκοπό την διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, ενώ ακολούθως το Κ/Ζ πλοίο απέπλευσε με προορισμό το Οστράντο Ιταλίας.


*****
Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών καθώς και του 48χρονου αλλοδαπού διακινητή τους, προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα ως συνοδού χειριστή σκύλου βιοανίχνευσης, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε τους δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, κρυμμένους στο χώρο του φορτίου του επικαθήμενου, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα – επικαθήμενο.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού Ιθάκης στον λιμένα Σάμης Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΟΔΥΣΣΕΑΣ” Ν. Ιθάκης 459 και

-86χρονου, από τον λιμένα Κουφονησίου στον λιμένα Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.N. 64