Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ρόδο - Προσάραξη Ι/Δ - Α/Ψ σκάφους στην Κέρκυρα

DSC_3393
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ρόδου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” Ν.Ρεθύμνου 06, για απώλεια της αριστερής άγκυρας κατά την προσέγγισή του στον λιμένα του Ακαντιά Ρόδου, προερχόμενο από το λιμένα Χάλκης με 137 επιβάτες, 27 Ι/Χ, 12 Φ/Γ και 9 Δ/Κ.

Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο λιμένα Ακαντιά Ρόδου, όπου αποβίβασε όλους τους επιβάτες του με ασφάλεια.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαίωσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Στη συνέχεια, μετά την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμισή της προαναφερόμενης βεβαίωσης, επετράπη ο απόπλους του πλοίου και απέπλευσε με ασφάλεια για εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς λιμένες Χάλκης, Διαφανίου, Καρπάθου, Κάσου, Σητείας, Ηρακλείου, Ανάφης, Θήρας και Πειραιά.
*****
Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για ακυβερνησία του Ι/Δ - Α/Ψ σκάφους ''ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΙ'' Ν.Π. 8541, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή του όρμου ''ΓΑΡΙΤΣΑ'' ν. Κέρκυρας.

Στην περιοχή έσπευσαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου εντόπισαν την προσάραξη του εν λόγω σκάφους σε αβαθή, με έναν ημεδαπό επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του.

Από το περιστατικό προκλήθηκε ελεγχόμενη εισροή υδάτων, ενώ δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΘΑΛΑΣΣΙΝΟ ΤΡΙΦΥΛΙ'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα ή αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ το ανωτέρω Ι/Δ - Α/Ψ σκάφος πρόκειται να ανελκυστεί με μέριμνα του ιδιοκτήτη από γερανοφόρο όχημα.

*****

Σχετικές εικόνες