Απώλεια προπέλας Ι/Φ σκάφους στην Πάρο - Απαγόρευση απόπλου Ε/Γ-Υ/Γ στην Κέρκυρα - Συλλήψεις αλλοδαπών στην Πάτρα - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας στην Σαλαμίνα

Share:    

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Πάρου, για ιστιοφόρο σκάφος με όνομα ''ΦΙΣ ΕΝ ΤΣΙΠΣ'' Ν.Π.12161 σε δυσχερή θέση λόγω απώλειας της προπέλας του, με έξι επιβαίνοντες, στην θαλάσσια περιοχή έξωθεν λιμένα Πάρου.

Στην περιοχή έσπευσε ένα αλιευτικό σκάφος, το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το ιστιοφόρο στον λιμένα Παροικιάς Πάρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΦΙΣ ΕΝ ΤΣΙΠΣ'' μέχρι την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ από το συμβάν δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****
Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Κέρκυρας, για πλεύση με μειωμένη ταχύτητα λόγω μείωσης στροφών της δεξιάς κύριας μηχανής του Ε/Γ-Υ/Γ ΄΄ΉΛΙΔΑ ΙΙ'' Ν.Κέρκυρας 43, στην θαλάσσια περιοχή 0,5 ν.μ. από το Νέο Λιμένα Κέρκυρας, κατά την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του προς τον λιμένα Γαΐου Παξών.

Το πλοίο κατέπλευσε στο λιμένα Κέρκυρας με συμβατική πλεύση με τη λειτουργία της αριστερής κύριας μηχανής, όπου προσέδεσε ασφαλώς, ενώ επί του πλοίου επέβαιναν 31 επιβάτες, οι οποίοι προωθήθηκαν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας που διενεργεί προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ΄΄ΉΛΙΔΑ ΙΙ'', μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

*****
Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού προέβησαν απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πατρών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας και Επιτελικού της οικείας Λιμενικής Αρχής πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό την Ιταλία, ο ανωτέρω κατείχε ελλιπές ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο δεν του εξασφάλιζε νόμιμη παραμονή σε χώρο Schengen.

Επίσης, ένας αλλοδαπός συνελήφθη απογευματινές ώρες χθες από στελέχη του του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πάτρας, διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον επιβατικό σταθμό του Νότιου Λιμένα σε άτομα που επρόκειτο να ταξιδέψουν με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

*****
Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, απογευματινές ώρες χθες, στη θαλάσσια περιοχή ΄΄ΝΑΤΟ΄΄ Σαλαμίνας. Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.