Βλάβη Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους στο Φισκάρδο - Θάνατος αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στην Κεφαλληνία -Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Στυλίδα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στο Μαρμάρι -

Share:    

Βλάβη Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους στο Φισκάρδο - Θάνατος αλλοδαπής επιβάτιδος Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους στην Κεφαλληνία -Σύλληψη οδηγού για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας στη Στυλίδα – Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στο Μαρμάρι - Μηχανική βλάβη Ε/Π-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφους στη Ζάκυνθο -Σύλληψη αλλοδαπού στην Πάτρα - Αλιευτικοί έλεγχοι στη Νέα Μηχανιώνα

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Λευκάδας για ακυβερνησία, λόγω βλάβης του πηδαλίου του Ε/Π -Τ/Ρ σκάφους «ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ» Ν.Π.9239 με επτά (07) άτομα πλήρωμα και τριακόσιους τριάντα (330) επιβάτες, στη θαλάσσια περιοχή 01 ν.μ. βόρεια του Φισκάρδου Κεφαλλονιάς. Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν τρία (03) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚ. και το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΛΛΑΣ” Ν.Λ. 03 με τη συνδρομή του οποίου το «ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ» ρυμουλκήθηκε συνοδεία Π.Λ.Σ., στο λιμάνι Νυδρίου Λευκάδας. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Λευκάδας , που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.


*****


Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κεφαλληνίας, από τον κυβερνήτη του Ε/Γ -Τ/Ρ σκάφους «GLORIA» N. ΑΓ. Νικολάου 116 ότι 67χρονη επιβάτιδα , ενώ κολυμπούσε στη θαλάσσια περιοχή ν. Βαρδιάνων Κεφαλληνίας, έχασε τις αισθήσεις της. Η 67χρονη ανασύρθηκε και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ παρελήφθη από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκε αρχικά στο λιμένα Αργοστολίου και στη συνέχεια με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κεφαλληνίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας -νεκροτομής.


*****


Για οδήγηση στερούμενος άδειας ικανότητας, συνελήφθη ένας 46χρονος αλλοδαπός οδηγός δίκυκλου οχήματος, βραδινές ώρες χθες, στη χερσαία ζώνη λιμένα Στυλίδας, από τα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Από το Λιμεναρχείο Στυλίδας που διενεργεί την προανάκριση, επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.


*****

Ενημερώθηκε απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρύστου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ» Ν.Π. 12061, το οποίο είχε καταπλεύσει στο λιμένα Μαρμαρίου από λιμένα Ραφήνας, ότι παρουσιάστηκε βλάβη στην Νο2 μηχανή. Τα υπόλοιπα προγραμματισμένα δρομολόγια του πλοίου εκτελέστηκαν από το Ε/Γ – Ο/Γ πλοίο «ΕΥΒΟΙΑ ΣΤΑΡ» Ν.Π. 10823. Από την οικεία Λιμενική Αρχή, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΑΝΟΡΑΜΑ», μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης σχετικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.


*****

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου για μηχανική βλάβη του Ε/Π -Τ/Ρ-Ῑ/Φ σκάφους «ΝΑΤΑΣΣΑ» Ν.Π. 8779 με τέσσερις (04) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή έξω από τον λιμένα Αγίου Νικολάου Βολιμών. Άμεσα στην περιοχή έσπευσε μετέβησαν το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος “ΦΩΤΕΙΝΗ” Ν. Ζακ. 347 με τη συνδρομή του οποίου το «ΝΑΤΑΣΣΑ» ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι Αγίου Νικολάου Βολιμών. Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Ζακύνθου , που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω σκάφους μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.


*****


Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 23 ετών, στον επιβατικό σταθμό του νότιου λιμένα Πατρών. Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών πριν τον απόπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου με προορισμό το εξωτερικό, ο 23χρονος κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το εν λόγω έγγραφο.


*****


Μετά από αλιευτικούς ελέγχους που διενήργησαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέας Μηχανιώνας στην ιχθυόσκαλα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν εντός του δημόσιου ψυκτικού θαλάμου εκατόν επτά (107) ιχθυοκιβώτια συνολικού βάρους πεντακοσίων τριάντα πέντε κιλών (535 κ.) με ιχθύες του είδους ΄΄MULLUS BARBATUS΄΄ (Κουτσομούρα) χωρίς να τηρούν τις προδιαγραφές περί ιχνηλασιμότητας. Από τη Λιμενική Αρχή Μηχανιώνας βεβαιώθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές και αγορανομικές παραβάσεις, ενώ το σύνολο των ανωτέρω ιχθύων φυλάσσονται σε ψυκτικούς θαλάμους, έως να διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα.