Βλάβη Ι/Φ σκάφους στους Ωρεούς - Αποβίβαση ασθενούς από Κ/Ζ πλοίο στον Πειραιά - Απεγκλωβισμός άνδρα από παραλία στην Ιθάκη - Διακομιδές ασθενών - Εντοπισμός νεκρής θαλάσσιας χελώνας

Share:    

Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Βόλου, Ωρεών και Τρικερίου, ότι σκάφος (α.λ.σ.) βρίσκεται σε δυσχερή θέση και αιτεί συνδρομή, στη θαλάσσια περιοχή διαύλου Τρικερίου, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.

Άμεσα για το σημείο απέπλευσαν τέσσερα (04) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δύο (02) Α/Κ σκάφη και ένα περιπολικό όχημα Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., όπου εντόπισαν το Ι/Φ σκάφος ''NATCA'' σημαίας Πολωνίας να έχει θέσει σε λειτουργία τη μηχανή του σκάφους, λόγω θραύσης του κεντρικού καταρτιού.

Το εν λόγω Ι/Φ σκάφος κατέπλευσε με ιδία μέσα στον λιμένα ''ΠΕΥΚΙΟΥ'', ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Ωρεών του Λιμεναρχείου Αιδηψού απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''NATCA'', μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας.

*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Πειραιά, ότι 55χρονη επιβάτιδα του κρουαζιερόπλοιου ''MEIN SCHIFF 5'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Αίγινας με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.

Το ''MEISCHIFF 5'' κατέπλευσε στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκε η 55χρονη και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα σε ιδιωτική κλινική για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

*****

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ιθάκης από το Κέντρο Άμεσης Δράσης Κεφαλληνίας, ότι 44χρονος ημεδαπός είχε εγκλωβισθεί σε παραλία στη θαλάσσια περιοχή ''ΑΦΑΛΕΣ'' ν. Ιθάκης, λόγω τοπικών δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Άμεσα στο σημείο μετέβη το Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος ''ΟΔΥΣΣΕΑΣ'' Ν.Ι. 459, με επιβαίνοντα στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου παρέλαβαν τον ανωτέρω και τον μετέφεραν στον λιμένα ''ΦΡΙΚΩΝ'' ν. Ιθάκης, καλά στην υγεία του.

Επίσης, ο 44χρονος δήλωσε ότι είχε μεταβεί στην εν λόγω παραλία με κανό, μαζί με τη σύζυγό του και την ανήλικη κόρη του, οι οποίες εντοπίστηκαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Ιθάκης στην ακτή, καλά στην υγεία τους.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-78χρονης, από τον λιμένα ν. Αίγινας προς τον λιμένα Πειραιά, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-25χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-53χρονου, από τον λιμένα ''ΔΑΦΝΗΣ'' Αγίου Όρους προς τον λιμένα Ουρανούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-28χρονου, από τον λιμένα ν. Σκύρου προς τον λιμένα Κύμης, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΡΕΣΤΙΑ'' Ν. Κύμης 65,

-70χρονου, από τον λιμένα ν. Σκιάθου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Ρ-Α/Ψ ''ΜΑΡΙΑΝΗ'' Τ.Σ. 119-Α',

-60χρονου αλλοδαπού, από τον λιμένα ''ΑΓΝΩΝΤΑ'' ν. Σκοπέλου προς τον λιμένα Βόλου, με το Ε/Π-Θ/Τ ''ΔΗΜΗΤΡΗΣ-ΚΑΤΕΡΙΝΑ'' Ν.Σ. 166,

-57χρονης, από τον λιμένα ν. Ανάφης προς τον λιμένα ''ΑΘΗΝΙΟΣ'' ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΚΑΠΕΤΑΝ ΚΟΥΛΗΣ'' Ν. Θήρας 41 και

-65χρονης, από τον λιμένα ν. Πάρου προς τον λιμένα ν. Σύρου, με το Τ/Ρ-Ε/Γ ''ΕΡΙΘΕΛΓΗ Ι'' Ν.Π. 8745.

*****

Μία θαλάσσια χελώνα του είδους καρέτα - καρέτα εντοπίστηκε νεκρή, μεσημβρινές ώρες χθες, στην παραθαλάσσια περιοχή ''ΠΟΥΡΙΑ'' ν. Σκύρου.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή ενημερώθηκε σχετικά η αρμόδια Υπηρεσία για την υγειονομική της ταφή.