Βλάβη καταπέλτη σε Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο στον λιμένα Ελευθερών Καβάλας - Σύλληψη ατόμων στη Ρόδο - Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Καβάλας, ότι Φ/Γ-Ο/Γ πριν τον απόπλου του από τον λιμένα Ελευθερών με προορισμό τον λιμένα Πρίνου ν. Θάσου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου, παρουσίασε βλάβη στον καταπέλτη και αδυναμία ανύψωσης - ασφάλισής του.

Το εν λόγω πλοίο έφερε φορτίο δώδεκα (12) βυτίων και δώδεκα (12) άτομα ως συνοδούς των βυτίων. Άμεσα αποβιβάστηκαν από το πλοίο τα βυτία καθώς και οι συνοδοί τους με ασφάλεια, ενώ μετά από διαπίστωση της βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου από την οικεία Λιμενική Αρχή, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αποκατάστασης βλάβης/ζημιάς από τον φορέα πιστοποίησης, καθώς και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

*****

Στη σύλληψη μίας 32χρονης αλλοδαπής και δύο αλλοδαπών, ηλικίας 18 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου που διενεργήθηκε στον λιμένα Ακαντιάς ν. Ρόδου, κατά τη διαδικασία επιβίβασης σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό τον λιμένα Πειραιά, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω 32χρονη ως οδηγός ΙΧΕ αυτοκινήτου μετέφερε τους ανωτέρω 18χρονους και στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Επίσης, η ανωτέρω βρέθηκε να κατέχει εντός των αποσκευών της μία (01) πλαστική συσκευασία, περιέχουσα ινδική κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους ενός γραμμαρίου (1,0 γρ.).

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ΙΧΕ όχημα, καθώς και η ανωτέρω ανευρεθείσα ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-63χρονου, από τον λιμένα ν. Σύμης στον λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-3,5 ετών αγοριού, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ -Ο/Γ «ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Χ» Ν.Π. 12287 και

- 84χρονης από τον λιμένα ν. Λειψών προς τον λιμένα ν. Λέρου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Σχετικές εικόνες