Βυθίσεις σκαφών και υλικές ζημιές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στην Πάτρα - Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σκόπελο και θάνατος του οδηγού - Διακομιδές ασθενών

Share:    

Δύο (02) σκάφη βυθίστηκαν, ενώ σε δύο (02) ακόμη σκάφη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στη μαρίνα Πατρών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή. Επιπροσθέτως, πλημμύρισε η δυτική προβλήτα Αντιρρίου καθώς και ο κεντρικός δρόμος που συνδέεται με αυτήν, συμπεριλαμβανομένου του οικίσκου του Λιμενικού Φυλακίου Αντιρρίου. Επί του οδοστρώματος διαπιστώθηκε ύπαρξη μεγάλης ποσότητας φερτών υλικών, τα οποία απομακρύνθηκαν από μηχάνημα έργου του Δήμου Αντίρριου, ενώ διαπιστώθηκε καθίζηση μέρους της προβλήτας στο δυτικό τμήμα του λιμένα Αντιρρίου, πλησίον του Κάστρου.

Ακόμη, προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε προβλήτες ξύλινης κατασκευής στη μαρίνα Πάτρας, ενώ διαπιστώθηκε η ύπαρξη φερτών υλικών στον περιβάλλοντα χώρο αυτής.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας, που διενεργεί την προανάκριση, ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες των βυθισμένων σκαφών να μεριμνήσουν άμεσα για την απομάκρυνσή τους όπως επίσης και οι αρμόδιοι φορείς για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της 29/11/21 και 30/11/21.

*****
Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σκοπέλου για περιστατικό πτώσης οχήματος στη θάλασσα, με έναν (01) επιβαίνοντα, στην παραλιακή οδό.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής με περιπολικό όχημα καθώς και όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σκοπέλου με τρία (03) στελέχη.

Ο 78χρονος ημεδαπός οδηγός απεγκλωβίστηκε, χωρίς τις αισθήσεις του, από στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή ιδιώτη, ενώ οι πρώτες προσπάθειες ανάνηψης έγιναν από ιατρούς του Κέντρου Υγείας Σκοπέλου, ενώ στη συνέχεια διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα στο Κέντρο Υγείας Σκοπέλου, όπου κατέληξε.

Ανωτέρω όχημα ανελκύστηκε από ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε ρύπανση. Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Σκοπέλου.
*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν χθες και σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-79χρονου από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ "ΑΝΑΞ" Ν.Π. 12457,

-37χρονης, από τον λιμένα ν. Τήνου στον λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ "ΝΗΣΟΣ ΤΗΝΟΣ" Ν.Τἠνου 25.