Βύθιση Θ/Γ σκάφους στη Ρόδο - Εντοπισμός σορού άνδρα αγνώστων λοιπών στοιχείων στη Θεσσαλονίκη - Διακομιδή ασθενούς

Share:    

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου για βύθιση του Θ/Γ "EMMA ROSE", σημαίας Ηνωμένου Βασιλείου, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Ρόδου, με έναν (01) αλλοδαπό επιβαίνοντα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ ο αλλοδαπός επιβαίνων είχε περισυλλεχθεί από το Φ/Γ "MSC SHEILA", σημαίας Παναμά, καλά στην υγεία του.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, για τον εντοπισμό σορού άνδρα, εντός της θάλασσας, στην περιοχή του παραλιακού μετώπου Θεσσαλονίκης.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής και περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το οποίο ανέσυρε τη σορό του άνδρα, η οποία στη συνέχεια παρελήφθη από ΕΚΑΒ και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ''ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ''.

Ο άνδρας, αγνώστων λοιπών στοιχείων, ηλικίας 70 περίπου ετών και αναστήματος 1,75μ. περίπου, αδύνατος, με κόμη χρώματος γκρίζου και γένια, ήταν ενδεδυμένος με φόρμα και μπλούζα μαύρου χρώματος, κάλτσες χωρίς υποδήματα, ενώ έφερε σταυρό χρώματος χρυσού σε δερμάτινο κορδόνι και μικρά σε μέγεθος τατουάζ στο θώρακα και σε διάφορα σημεία στα άνω άκρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, πρόκειται να παραγγελθεί η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής διεκομίσθη, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής Καβάλας, με το Ε/Γ-Ο/Γ "ΠΛΑΤΥΤΕΡΑ ΘΑΣΟΥ" Ν.Π. 11234, 82χρονος, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.