Βύθιση Θ/Γ σκαφών στο Νυδρί – Πτώση οχήματος στη θάλασσα στην Αίγινα – Διακομιδές ασθενών

ΠΛΣ
Share:    

Τις πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για βύθιση δύο Θ/Γ σκαφών, σημαίας Πολωνίας και Γαλλίας, τα οποία ήταν προσδεδεμένα παράλληλα εντός του λιμένα Βλύχου της Λευκάδας.

Στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπίστωσαν ότι το πρώτο σκάφος είχε ημιβυθιστεί λόγω εισροής υδάτων, ενώ το δεύτερο βυθίστηκε λόγω της πίεσης που δέχτηκε από το πρώτο.

Αμέσως ενεργοποιήθηκε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης από τη Λιμενική Αρχή Λευκάδας και διατέθηκαν μέσα αντιρρύπανσης, ενώ ενημερώθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λευκάδας και ένα καταδυτικό συνεργείο. Από το περιστατικό δεν προέκυψε κάποιος τραυματισμός, ωστόσο παρατηρήθηκε ρύπανση από πετρελαιοειδή. Στη συνέχεια, ποντίστηκε πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα γύρω από τα δύο σκάφη και αντιρρυπαντικός εξοπλισμός, με αποτέλεσμα τον περιορισμό της ρύπανσης.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Νυδρίου διενεργείται προανάκριση κατά το άρθρο 277 παρ. 1Α του Π.Κ. “Πρόκληση Ναυαγίου” και του Π.Δ. 55/1998 “Προστασία του Θαλάσσιου Περιβάλλοντος”.


*****

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκαν οι Λιμενικές Αρχές Αίγινας και Αγκιστρίου για περιστατικό πτώσης οχήματος στη θάλασσα, στο λιμάνι Μεγαλοχωρίου στο Αγκίστρι.

Στο σημείο έσπευσε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Αγκιστρίου, όπου διαπίστωσε την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος εντός της θάλασσας και την μοναδική επιβαίνουσα του, να έχει εξέλθει με ιδίες δυνάμεις. Η ανωτέρω μετέβη στο Αγροτικό Ιατρείο Αγκιστρίου, από όπου εξήλθε, καλά στην υγεία της.

Το Ι.Χ.Ε. πρόκειται να ανελκυστεί από ιδιωτικό γερανοφόρο όχημα, με μέριμνα της ιδιοκτήτριας του, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση.


*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-71χρονης, από το λιμάνι της Σαμοθράκης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και

-84χρονης, από το λιμάνι της Τήνου στο λιμάνι της Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ “ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ V” Ν.Ν. 67.

Σχετικές εικόνες